Connect with us

Amerika

SAHRANA DŽORDŽA FLOJDA Oko 500 ljudi odalo poštu ubijenom Afroamerikancu, među njima i poznati glumac, Flojd će počivati pored svoje majke

Published

on

Ceremonija sahrane Afroamerikanca Džordža Flojda, čije je ubistvo u policijskoj akciji u Mineapolisu bilo povod za proteste širom Sjedinjenih Američkih Država, danas se odvija u Hjustonu.

Povorka bi trebalo da se uputi ka groblju gde će Flojd biti sahranjen pored svoje majke koja je preminula pre dve godine.

Na više televizija u svetu ide direktan prenos sahrane kojoj prisustvuje oko 500 ljudi, uglavnom članova porodice i prijatelja, ali i poznatih ličnosti.

U crkvu je stigao i glumac Džejmi Foks. On nosi masku na licu sa imenom pokojnog Afroamerikanca.

Bokserski šampion Flojd Mejveder rekao je da će platiti troškove sahrane, navodi se u saopštenju. Očekuje se da će sahrani prisustvovati i gradonačelnik Hjustona Silvester Tarner, piše CNN.

Osim komemorativne službe Džordžu Flojdu u Hjustonu, prethodno su one održane u Mineapolisu, gde je ubijen, i Redfordu, njegovom rodnom mestu u Severnoj Karolini.

Venus: Rasizam nije samo “crnačko pitanje”

Jedna od najboljih svetskih teniserki Venus Vilijams, rekla je da ju je solidarnost koju je videla na protestima protiv rasizma u SAD dovela do suza. On je juče na društvenim mrežama napisala i da “kao što seksizam nije samo žensko pitanje, tako ni rasizam nije samo crnačko pitanje”.

Izvor: Blic.rs Foto: AP, Youtube

Advertisement