Connect with us

aktuelno

SAD SE KRSTI SA TRI PRSTA: Na današnji dan Arno Gujon primio pravoslavlje u manastiru Visoki Dečani!

Published

on

Poznati francuski humanitarac Arno Gujon tačno pre 6 godina primio je pravoslavlje u manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji. Monasi su krstili Arnoa i njegovu kćerkicu Milenu.

Arno Gujon (30), poznati francuski humanitarac, predsednik organizacije “Solidarnost za Kosovo”, koji godinama pomaže srpskom narodu na Kosovu i Meothiji, najznačajnije trenutke svog života obeležio je u manastiru Visoki Dečani.

Osim što je primio pravosavnu veru u ovoj svetinji, monasi su krstili i njegovu kćerkicu Milenu, a potom su ga i venčali sa suprugom Ivanom. Čin krštenja i venčanja obavio je iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić sa monaštvom, dok je kum bio Italijan, Frančesko Skarfi, predstavnik humanitarne organizacije “Prijatelji Dečana”.

“Pošto sam se u Visokim Dečanima, među monasima , freskama i ikonama, uvek osećao posebno, uzvišeno, želeo sam da se krštenje obavi baš u ovom manastiru i da tom prilikom i ja primim pravoslavlje zajedno sa ćerkom. Da slika bude kompletna, Ivana i ja smo se crkveno venčali u ovom velelepnom manastiru dan posle krštenja. Tako je naša porodica dobila duhovnu dimenziju i još se više zbližila sa Visokim Dečanima i srpskim narodom”, napisao je Arno na svom zvaničnom instagram profilu, podsećajući na taj uzvišeni čin.

Arno objašnjava da su im monasi u pravoslavnoj svetinji učinili veliku čast jer je poslednje venčanje bilo 2010. godine.

Izvor: Novosti Foto: Printscreen / Instagram @arno.gujon

Advertisement