Chicago
66°
Clear
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph ENE
Humidity: 73%
Pressure: 30.02"Hg
UV index: 0
MonTueWed
77/61°F
68/57°F
70/57°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

“SAD MOGU I DA UMREM”: Ana i Saša odrasli u hraniteljskoj porodici, prvi put posle 15 godina zagrlili majku! (FOTO)

Iz oronule daščare u kojoj su od rođenja živeli sa majkom Desankom i slepom bakom Jelenom, brat i sestra Ana i Saša još kao deca otišli su u hraniteljsku porodicu. Posle 15 godina, porodica je ponovo na okupu.

Majku Desanku sin nije posetio od devete godine. Kako kaže, ona sama išla je do škole kako bi ga makar iz daleka videla.

Oni se nisu odrekli jedni od drugih, već ih je siromaštvo razdvojilo. Majka Desanka i baka Jelena godinama su više bile gladne nego site, pa su Ana i Saša odrasli u hraniteljskoj porodici. Za oca ni ne znaju.

Iako su uz pomoć dobrih ljudi, Desanka i Jelena dobile novi dom, ali žal za starom oronulom kućom i dalje postoji. Suze nisu izostale, a kako je rekla slepa baka, sad joj je srce na miru, tako da “može i da umre”.

– Ovde imamo sve, ali nam nedostaje naša kuća. Volela bih da se to obnovi, da imam šta deci da ostavim – kaže Desanka.

PRVI ZAGRLJAJ: Ana i Saša videli majku posle punih 15 godina

Danas imaju sve što im treba, plakar, kupatilo, frižider i toplu vodu, a mlada Ana, koja je dugo patila jer joj najbliži žive u katastrofalnim uslovima, kaže da je jako lep osećaj ponovo zagrliti majku.

– Za mene je ovo nestvarno. Predivno. Jako je lep osećaj doći i zagriliti majku posle ne znam ni ja koliko godina. Mislila sam da sam sama, ali nisam, ima ljudi koji hoće da pomognu. Osećam se jako sada – kaže mlada Ana.

Ana i Saša odrasli su u hraniteljskoj porodici u vredne i dobre ljude lepih manira i razmišljanja.

“NE BISMO TE SE ODREKLI NIKAD”: Jedna je majka

Saša je treća godina srednje škole, a Ana je studentkinja. Svesna svoje sudbine, pored studija i radi i zarađuje za sostveni život.

– Ti si nam jedna majka, ne bismo te se odrekli nikad. Nisam ih video od svoje devete godine. Srećan sam što su dobili kuću i drago mi je što su vidim na okupu majku, babu i sestru – rekao je Saša u emisiji “Exploziv” na TV “Prva”.

Izvor: Blic / Sofija Vulićević Foto: TV Prva Printscreen

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)