Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

RUSKA TINEJDŽERKA U KUĆNOM PRITVORU ZBOG KRITIKE PUTINA: Diskreditovala rat i vojsku na mrežama, pa završila sa nanogicom!

Devetnaestogodišnja devojka Olesja Krivcova iz ruskog regiona Arhangelsk je u kućnom pritvoru sa nanogicom nakon što je, kako je saopšteno, optužena da je na društvenim mrežama diskreditovala rusku vojsku i opravdavala terorizam.

Ruski zvaničnici dodali su Krivcovu na listu terorista i ekstremista, uporedo sa ISIS-om, Al Kaidom i Talibanima, zbog priče na Instagramu o eksploziji na Krimskom mostu u oktobru u kojoj kritikuje Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Krivcova, studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u severozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat, prenosi danas Si-En-En (CNN).

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno je da koristi internet i bilo koje druge vidove komunikacije.

Lokalni šef Komunističke partije Aleksandar Novikov je na državnoj televiziji tinejdžerku nazivao budalom koju bi trebalo poslati na prve linije fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa kako bi mogla da “pogleda u oči borbe”.

Krivcova se prošlog maja suočila sa administrativnom tužbom zbog diskreditacije ruske vojske jer je delila antiratne plakate pa je ponovljeno krivično delo iz istog člana pretvoreno u krivični postupak.

SAZNAJTE VIŠE:

LETEO AUTOPUTEM: Isključen iz saobraćaja, vozio 253km na sat!

MURAT(81) SE OŽENIO SA 14 : Žena mi je bolesna, ne mogu da je dam u dom, umreću pored nje!

ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Twitter @zhoudokomo

YOU MAY LIKE