Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

RUSKA ŠPIJUNKA U SRCU SENATA? Bivša službenica prebegla u Rusiju, optužila Bajdena za seksualno zlostavljanje!

Tara Rid, bivša službenica Senata koja je 2020. optužila predsednika Amerike Džozefa Bajdena za seksualno zlostavljanje, sada je u jednom intervjuu otkrila da je pobegla u Rusiju, zbog čega mnogi smatraju da je zapravo sve vreme bila ruski špijun, i to u srcu Amerike.

„Još sam malo ošamućena, ali se osećam veoma dobro, zaštićeno i bezbedno“, rekla je Rid u razgovoru ruski portal Sputnjik, piše Gardijan.

Rid je radila u Bajdenovoj službi u vreme kada je aktuelni predsednik bio senator iz Delavera. Tokom 2020. godine, kada se Bajden kandidovao za predsednika, Rid je tvrdila da je ju je 1993. godine u hodniku Senata gurnuo uz zid i seksualno napao. On je sve te optužbe više puta negirao.

Rid sada kaže da je zahvalna što joj je Rusija pružila zaštitu u trenucima kada nije znala da li postoji izlaz.

„Jednostavno nisam želela da odem kući. Postojale su dve mogućnosti – da prihvatim okolnosti u kojim sam se našla i da živim u tom kavezu ili da budem ubijena“, rekla je ona.

Kako je istakla, nije joj bilo lako da odluči da je najbolje da pobegne u Rusiju.

„Odluka je bila veoma teška, jer nisam impulsivna osoba, treba mi vreme da razmislim i analiziram podatke. Od onog što sam mogla da vidim na osnovu svega što se desilo i svojevrsnog pritiska da američki zvaničnici ne žele da svedočim i usled izbora koji se spremaju 2024. godine, shvatila sam da mi je bolje ovde i da samo ovde sigurna. Moj san je da živim na oba mesta, ali ako je jedino moguće da živim ovde, i to mi je u redu“, kazala je ona.

Upitana kako komentariše to što se Bajden ponovo kandiduje za predsednika Sjedinjenih Američkih Država i što je kao šef države pomogao u održavanju međunarodne podrške Ukrajini u borbi protiv ruskih snaga, Rid je rekla sledeće:

„Mojoj ruskoj braći i sestrama, žao mi je što američka elita bira tako agresivan stav. Znajte da većina američkih građana želi da bude vaš prijatelj i nada se da ćemo ponovo moći da budemo ujedinjeni“, poručila je Rid ruskim građanima.

Naglasila je da uživa u Moskvi i da se oseća kao kod kuće.

Zbog činjenice da je upravo Rid iznela niz ozbiljnih optužbi na račun aktuelnog predsednika Amerike, a koje nikada nisu dokazane, Amerika je sada u panici zbog odluke nekadašnje službenice Senata da praktično pobedne u Rusiju.

Zbog toga, strahuju mnogi, postoji šansa da je sve vreme zapravo prenosila informacije Rusiji, a sve dok je radila u Senatu.

POVEZANE TEME:

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR: Priština nepotrebno eskalirala situaciju prisilnim ulaskom u opštine!

CIA REGRUTUJE ŠPIJUNE NA JUTJUBU: Objavili i snimak u kojem pozivaju Ruse da podele svoje tajne! (VIDEO)

DA LI ZNATE ŠTA JE SLOVJANSKI?: Profesor sa Češkog univerziteta osmislio jezik koji razumeju svi Sloveni! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE