Chicago, IL
41°
Clear
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 9mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
39°F
39°F
41°F
43°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
59°F / 50°F
64°F / 30°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By admin

RUSKA ŠAMPIONKA ODGOVORILA ŠVARCENEGERU: Vaš Terminator nije zaštitio decu Donbasa!

Arnold Švarceneger nedavno se preko društvenih mreža obratio ruskom narodu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Podsetimo, u opširnom obraćanju, popularni Terminator je apelovao da se oružani sukob u Ukrajini hitno prekine.

– Ovo nije rat za odbranu Rusije koji su vodili vaši dedovi ili pradedovi. Ovo je ilegalni rat – rekao je Švarceneger, a onda se obratio direktno predsedniku Vladimiru Putinu.

– Predsedniku Putinu kažem: Vi ste započeli ovaj rat. Vi vodite ovaj rat. Možete zaustaviti ovaj rat – naveo je glumac, a kao opis snimka je naglasio:

– Volim ruski narod. Zato moram da vam kažem istinu – napisao je Arnold Švarceneger.

Švarceneger je dobio odgovor, i to od pauerlift šampionke Marijane Naumove. Ruska sportiskinja, koja je imala priliku da se sretne sa Arnoldom na takmičenju gde je oborila svetski rekord, snimila je video poruku kojoj je lično obratila Terminatoru.

– Gospodine Švarceneger, sigurno me se sećate. Na takmičenju Arnold Classic 2015. godine u Americi, ja, 15-godišnja devojčica iz Rusije, postavila sam svetski rekord u dizanju tega od 150 kilograma. Čestitali ste mi, raspitivali o Rusiji, i plakala sam od sreće. Izgledali ste toliko promišljeno, ljubazno i pametno meni. Dali ste mi autogram na rukavu vaše brendirane jakne i ona je ostala sa mnom, kao uspomena na naše susret. Da postavim ovaj rekord, da podignem teret u to vreme, je bila stvar časti i ogromna odgovornost za mene. Nosila sam za Vas, gospodine Švarceneger, pisma i fotografije dece iz ratnog Donbasa, koji sam do 2015. godine, već posetila dva puta. Da, nisam mogla da ostanem kod kuće, u Moskvi, kada je Rusija objavila rat Donbasu, kada su za moje vršnjake u Donbasu, školska zvona nisu značila samo pauzu za odmor, već početak granatiranja i bombardovanja. U svakoj školi u kojoj sam nastupala, pričala sam sa decom, pričala sam pre svega o Vama, o mom idolu u sportu i životu. O običnom dečaku iz siromašnje austrijske porodice koji je postao poznati sportista, kasnije i filmski glumac, posle političar – i to sve zahvaljući sportu i posvećenosti. Naravno, ta deca iz Donbasa su znala i gledala Vaše filmove. Rekla sam im da u proleće 2015. godine idem u Ameriku na takmičenja i da ću se možda videti sa Vama. I ta deca, obična školska deca iz Luganska i Donjecke Republike, počela su da pišu pisma i da šalju fotografije sa zahtevom da Vam ih predam. Oni su govorili Terminatoru kako žive u ratu, molili su za pomoć, tražili najjednostavniji savet – kako da treniraju sport i takvim teškim uslovima, kako da se razviaju, kako da postanu uspešna osoba. Deca Donjecka su Vas videla kao snažnoj heroja za kojeg su se nadali da će moći da ih zaštiti – rekla je Marijana Naumova i nastavila:

– Odštampala sam fotografije, prevela sam pisma, predala sam kovertu i rekla: “Arnolde, bila sam skoro u Donbasu, u humanitarnoj sportskoj misiji, tamo je rat i deca, školska deca, su tražila da Vam predam sva ova pisma.” Rekli ste: “Ukrajina, da, da, znam. Pogledaću, radiću na tome.” i predali se kovertu Vašem asistentu. Gospodine Švarceneger, pogledala sam Vašu poruku koja je upućena mojim sunarodnicima Rusima. Očigledno, niste “radili” na tim pismima koja sam Vam dala, iako ste obećali. Vi ste odličan motivator, sportista i glumac, i veoma volite Rusiju, ali Vaša poruka je bazirana na nekoj obrnutoj realnosti. Ona se često dešava u filmovima. Ali istina oko toga šta se desilo, Arnolde, je u pismima koje čuvate kod Vašeg asistenta od 2015. godine. Prava stvarnost je, Arnolde, je na spomeniku “Aleja anđela” u Donjecku, gde svako može da pročita imena dece koja su ubijena od strane metaka i bombi ukrajinske vojske. I stvarnost je, Arnolde, da Vaš Terminator nije zaštitio, nije pomogao, nije spasio decu Donbasa, čak nije ni pročitao njihova pisma i nije pokušao da shvati situaciju. Gospodine Švarceneger, posetila sam Donbas više od 20 puta od 2014. godine, posetila sam najopasnije borbene zone tamo. Posetila sam više od 120 škola, pričala sa hiljada dece, održala više od stotine dečijih sportskih događaja, čak iako sam obična ruska devojka. ne gvozdeni neustrašivi Terminator ratnik. U Vašoj poruci govorite o Vašem ocu, koji nije voleo Ruse i koji, zajedno sa nacistima, došao sa oružjem na moju rusku, tada sovjetsku, zemlju. Kažete da nema nacizma u Ukrajini, govorite o jevrejskom predsedniku Ukrajine, i da ruske bombe navodno uništavaju Ukrajinu sada. Arnolde, ponekad je veoma teško razumeti, biti hiljadama i hiljadama kilometara daleko od nas, ali još uvek imate pisma i fotografije iz 2015. godine, zar ne? U stvari, mogli biste da samo dođete i da vidite sve lično, hrabar ste čovek – navela je ruska šampiona i nastavila:

– Zar niste posetili američke vojnike u Iraku, učili ste ih da treniraju i da ostanu fit tokom operacije “Peščana oluja”? Arnolde, ne pitam šta Vaša američka vojska radila u Iraku, u to vreme, i zašto su uništili tu zemlju, verovatno Vaša vlada zna bolje. Ali da Vas podsetim – Vaša porodica je jednom je već prevarena od strane nacizma, i Vaš otac je došao u moju domovinu sa pištoljem, ubijao i sakatio moje sunarodnike. To je bila greška koja je prouzrokvala Vaše siromanšno detinjstvo. Zbog te greške Vaš otac nije voleo Ruse do kraja svog života. Hitler je dobio ono što je zaslužio, ali posle mnogo godina, njegovi ideološki naslednici podižu ponovo glave. Želela bih da Vas podsetim, da ste se Vi jednom divili Hitleru, nakon čega, ste se kasnije pokajali zbog toga, pre mnogo vremena. Ali oni u Ukrajini, koji se dive Hitlerovim kolaboracionistima, kao što su Stepan Bandera, su daleko od pokajanja. Pristalice Bandere, koji su preuzeli vlast u Ukrajini, koji su uništili spomenike sovjetskim vojnicima, preimenovali ulice ukrajinskih gradova prema nacističkim kriminalcima. Oni su objavili rat narodu Donbasa, koji su se usprotivli državnom udaru, ratu, koji je tokom osam godina oduzeo više od 14 hiljada života civila. I činjenica da je gospodin Zelenski, kao što ste rekli, Jevrejin, nije spasilo taj narod. Nacizam nema “nacionalnost”, reč “nazicam” nije došao od reci “Nemci”. Rusofobija je užasna kao i anti-semitizam – rekla je Marijana Naumova i dodala:

– Da li se sećate kako se u nastavku “Terminatora” (“Sudnji dan”, drugi deo iz franšize “Terminator”), Vaš lik vraća u prošlost da spreči stvaranje “Skajneta”, (firme) koja će biti odgovorna za smrt čovečanstva u budućnosti? Ruska specijalna vojna operacija nema nameru da uništi ukrajinski narod. Ciljana je za neo-nacistički “Skajnet”, koji je, tokom godina, kompletno potčinio Ukrajinu i koji je bio na putu da stvori nekontrolisano čudovište, opasno za sve komšije, ne samo za Rusiju. Gospodine Švarceneger, molim Vas, pronađite i ponovo pročitajte pisma koja su deca Donbasa 2015. godine napisala za Vas. U skorijoj budućnosti, posetiću škole u Donbasu ponovo. Arnolde, sigurna sam da nije više strašno i opasno tamo, nego što je bilo u Iraku – pozivam Vas da sve vidite Vašim očima. Ne sarađuj sa “Skajnetom”, Terminatore! – zaključila je ruska šampionka,

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=saSAP0UUnyU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1NYDGVQATRQDVxS8Nit-ZDn_naFBxaOdpmbP99gfpy2J1LKYG-5Dr7rdQ

Inače, ruska sportistkinja je dobro poznata u Srbiji. Obožava Srbiju, a pre četiri godine je na takmičenju u Svrljigu nastupila u oznakama tada nepriznate samoproglašenje Republike Donjeck.

Izvor: Foto: Printscreen / Instagram @maryana_n

YOU MAY LIKE