Chicago, IL
64°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 16mph SW
Humidity: 50%
Pressure: 29.68"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
64°F
68°F
68°F
70°F
72°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
57°F / 41°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

RUSIJA ŽESTOKO ODGOVORILA NA SANKCIJE: Moskva dodala još evropskih zvaničnika na crnu listu!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je značajno proširilo listu zvaničnika i političara Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na poslednju rundu sankcija evropskog bloka.

Moskva je proširila listu sankcionisanih zvaničnika EU kao odgovor na 13. paket sankcija EU protiv Rusije koji se odnosi na skoro 200 osoba ili entiteta koji podržavaju rat u Ukrajini, preneo je Rojters, javlja Tanjug.

Evropska unija nastavlja svoje bezuspešne pokušaje da izvrši pritisak na Rusiju jednostranim restriktivnim merama”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kao odgovor na ove neprijateljske akcije, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika evropskih institucija i zemalja članica EU, kojima je zabranjen ulazak na teritoriju naše države, stoji u saopštenju ruskog Ministarstva.

Na listi se nalaze predstavnici zakonodavnih organa i komercijalne organizacije koje su obezbedile vojnu pomoći Ukrajini, predstavnici evropskih institucija uključeni u krivično gonjenje ruskih zvaničnika, i oni koji su prikupili materijal kako bi podržali ideju o konfiskaciji ruske državne imovine, navelo je Ministarstvo.

Tu su i predstavnici Saveta Evrope, članice zakonodavne skupštine zemalja Evropske unije, članice PS OEBS (Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju) i PSSE (Parlamentarne skupštine Saveta Evrope), koji sistematski daju agresivne izjave protiv Rusije, navodi se u saopštenju.

POVEZANE TEME:

“SAMO JE POTVRDIO MOJE REČI: Putin odgovorio Bajdenu koji ga je nazvao “ku*kinim sinom”

BRUTALNA PORUKA TAKERA KARLSONA: Oni koji veruju da su Rusi ubili Navaljnog su idioti!

“BOLJE DA SE NIJE VRAĆAO U RUSIJU”: Tramp nazvao Navaljnog hrabrim, Bajden ga osudio zbog Putina!

Izvor: Politika
Foto: Tanjug/AP

YOU MAY LIKE