Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SW
Humidity: 56%
Pressure: 29.68"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
63°F
64°F
66°F
68°F
70°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
57°F / 41°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

RUSIJA UPOZORAVA FRANCUSKU: Ovo može dovesti do direktnog sukoba sa NATO-om!

Slanje zapadnih kontingenata u Ukrajinu dovešće do direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

– U ovom slučaju, ne treba da govorimo o verovatnoći, već o neizbežnosti. Tako ćemo procenjivati. I ove zemlje treba da ocenjuju ove zemlje na isti način i da su toga svesne. I postaviti pitanje da li to odgovara njihovim interesima, a što je najvažnije da li je u interesu građana njihovih zemalja – rekao je predstavnik Kremlja, prenosi RIA Novosti.

On je samu činjenicu da se razgovara o mogućnosti „slanja određenih kontingenata u Ukrajinu iz zemalja NATO-a” nazvao veoma važnim novim elementom.

PROČITAJTE VIŠE:

– Svi ostali elementi u govorima francuskog predsednika su na ovaj ili onaj način već izraženi – dodao je Peskov.

On je takođe podsetio da je Makronov stav o potrebi nanošenja strateškog poraza Rusiji dobro poznat u Kremlju.

Istovremeno, Moskva je zabeležila i činjenicu da u Evropi ne postoji konsenzus po pitanju slanja vojske. Peskov je napomenuo da veliki broj zemalja koje učestvuju u događaju u Parizu održavaju „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti od takve akcije i potencijalne opasnosti da budu direktno uključene u vrući sukob“.

Makron je sinoć, obraćajući se novinarima nakon konferencije podrške Ukrajini, koja je održana u Parizu, rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa, ali da nisu postigli konsenzus.

POVEZANE TEME:

ŠVEDSKA ULAZI U NATO: Orban popustio, mađarski parlament izglasao članstvo Štokholma!

DRONOVIMA UNIŠTILI SVE U HANGARU: Rusi ostali bez tenkova i oklopnih vozila, u plamenu nestao i “Terminator” (FOTO, VIDEO)

OBOREN MOĆNI RUSKI AVION: Ukrajinci preuzeli odgovornost, dok Rusi kažu da su oni obavili „posao“ u “prijateljskoj vatri”! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Novosti/EPA/Profimedia/ilustracija

YOU MAY LIKE