Published 4 weeks ago

By Serbian Times

RUSI ZAUZELI SOLEDAR, BRITANCI PORUČILI: Ako je tako, to je najvažniji ruski uspeh od avgusta!

Velika Britanija objavila je da je Rusija verovatno zauzela Soledar, rudarski grad na istoku Ukrajine. Britansko ministarstvo obrane objavilo je da su ruski vojnici i plaćenici Vagnera nakon četiri dana napredovanja verovatno preuzeli kontrolu nad Soledarom, gde se nalaze rudnici soli.

Bude li to potvrđeno, to bi bio najvažniji ruski uspeh od avgusta, nakon niza ponižavajućih poraza u drugoj polovini 2022. godine. Ruske snage bore se mesecima za obližnji Bahmut, nekoliko kilometara jugozapadno. Obe strane imaju velike gubitke.

Moskva tvrdi da bi zauzimanje Bahmuta bilo važan korak prema preuzimanju pune kontrole nad Donjeckom oblasti, jednom od četiri pokrajine koje je Rusija anektirala pre dva meseca. Rusko ministarstvo obrane nije spomenulo Soledar ni Bahmut na brifingu za novinare u ponedeljak, preneo je hrvatski Indeks.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Ruski pravac preko Soledara vrlo je verovatno pokušaj okruživanja Bahmuta sa severa i remećenja ukrajinskih komunikacijskih linija – objavilo je britansko ministarstvo obrane u kratkom dnevnom brifingu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je u noćašnjem obraćanju da je situacija u Soledaru “teška”, ali i rekao da su ukrajinski branitelji kupili vreme svojom istrajnošću te da će Kijev naposletku proterati Ruse iz celog Donbasa.

A što Rusija želi da postigne tamo? Sve je u potpunosti uništeno, nema gotovo nimalo života. I životi hiljada njihovih ljudi su izgubljene: sva zemlja u blizini Soledara prekrivena je leševima okupatora i ožiljcima od napada – rekao je i dodao:

Tako izgleda ludilo.

POVEZANE TEME:

VERA JE IZ ALEKSINCA, ŽIVI U ČIKAGU I REKORDERKA JE SRBIJE: Cilj i san su Olimpijske igre 2024.!

LEGENDA O RIČARDU MILANOVIĆU: Srbin koji je bio poglavica svih američkih indijanaca!

KOMPANIJA “IMLEK” U SVOJOJ AMBALAŽI PRODAJE UVOZNO MLEKO: “Moja Kravica”, a mleko iz Poljske!

Izvor: Blic.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!