Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

RODITELJI TRAŽE PREMEŠTANJE DECE: Evo kada se đaci vraćaju u klupe u OŠ “Vladislav Ribnikar”!

Direktor školske uprave Beograd Dragan Filipović rekao je danas da, iako je odlučeno da se učenici Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se dogodila tragedija 3. maja, vraćaju na nastavu u sredu 10. maja, povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osećali i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

Filipović je rekao i da su se zahtevi roditelja učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” uglavnom odnosili na izmeštanje učenika i rekonstrukciju škole.

-Svako ko uđe u školu, ima osećaj da treba da se izvrši rekontrukcija. Škola je inače jako dugo u nekom stanju da je potrebna rekonstrukcija. Kad je reč o izmeštanju učenika, to ne bi bilo dobro za decu. Opet bi, i u drugoj školi, prolazili kroz iste priče sa vršnjacima, opet bi se vraćali na to kako se desilo, zašto se desilo, kako je to izgledalo… Deca ne bi imala priliku da završe sa tim što se desilo. Naravno da to nije lako, ali upravo zato u ovoj školi organizujemo za svu decu sve ono što je njima potrebno – navodi Filipović.

On je istakao da se nastava neće odvijati po klasničnom modelu i da je akcioni plan donet.

-Učenici se vraćaju na nastavu u sredu 10. maja, ali povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osećali – rekao je i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

PROČITAJTE VIŠE:

Dragan Filipović kaže da će u školi biti prisutne i kolege iz Ministarsva zdravlja Srbije, ali i drugih zdravstvenih ustanova.

-Inače u školi i danima unazad i narednih dana dokle god bilo potrebno, biće i kolege iz Ministarstva zdravlja, iz Klinike za neurologiju “Doktor Subotić”, iz Instutitta za mentalno zdravlje i Kliničkog centra Srbije. Juče je bilo osam kolega i rade se i grupne i individualne terapije. Svesni smo razlike i činjenice, da školu pohađaju učenici od 7 do 15 godina, odnosno od prvog do osmog razreda, da svakoj grupi dece treba prići drugačije – objašnjava Filipović i dodaje:

-Ono što su juče roditelji mlađih razreda izneli jeste da bi to njima značilo da poseta psihoterapeuta bude u okviru njihove odeljenske zajednice. Mi smo takođe to preporučili jer deca u grupi najbolje dobijaju informacije i osnažena su da pitaju. Pogotovo kada je reč o deci najmlađeg uzrasta.

Takođe, Direktor školske uprave tvrdi da su jasno objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi.

-Kada je reč o učenicima predmetne nastave od petog do osmog razreda, već po potrebi samog roditelja ili deteta biće organizovan i za roditelja, a ukoliko ima potrebu on može doći i do škole. Takođe, jasno su objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi – naglašava Filipović.

Podsetimo, u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbeđenja. Policija je u stanu učenika K. K. (13), koji se tereti za ovaj jeziv zločin, našla skicu i imena 16 dece koje je planirao da ubije, a jeziv je podatak da među njima ima i mališana iz škole koje nije ni poznavao, saznaje.

POVEZANE TEME:

BEZ IKAKVIH POSLEDICA: Počela predaja neregistrovanog oružja, evo do kada će trajati!

RANJENA NASTAVNICA ISTORIJE JEDVA DOLAZI SEBI: U stanju šoka, lekarima uporno ponavlja ovu rečenicu!

PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: “Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini..”

PREMINUO OTAC UBICE IZ MLADENOVCA?:Njegovo srce nije izdržalo sinovljev krvavi pir!

UBICI IDOL BIO KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: Hvalio se orgijanjem sa starletama, najbolji drug mu učesnik rijalitija! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Tanjug

YOU MAY LIKE