Chicago
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 58%
Pressure: 30.5"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/5°F
14/10°F

Published 2 months ago

By admin

RODITELJI OSTAVILI BEBU LEPTIRA: Pronašla je Tanja, majka troje dece, i pružila joj topli dom!

Svakog decembra u gradu na Moravi dodeljuju se priznanja zaslužnim građanima koji su na neki način ostavili svoj trag i učinili dobro za Čačak. Ove godine Decembarska nagrada otići će u ruke hraniteljice Tatjane Obradović (47) koja je pokazala da ljubav prema deci zaista nema granice.

Rodila je troje, ali je iako živi kao podstanar pre godinu ipo dana preuzela brigu u malenoj devojčici M.N. rođenoj sa retkom, genetskom i neizlečivom bolešću, poznatom kao dete leptir.

“Na izazov koji im je majka priroda postavila, roditelji nisu mogli da odgovore i nisu je uzeli iz bolnice. Nijedna hraniteljska porodica na teritoriji čitave Srbije nije bila u mogućnosti ili nije imala snage, da se uhvati u koštac sa brigom i negom baš ovog deteta. Šta više, nijedna ustanova na nivou cele Srbije zajedno sa svojim timovima lekara i stručnih radnika nije bila spremna da primi bolesnu bebu, pa je malena M.N. u čačanskoj bolnici proslavila i svoj prvi rođendan, uz veliku ljubav i negu medicinskog osoblja”, navodi se u obrazloženju za dodelu Decembarske nagrade u koje je agencija RINA imala uvid.

Za malenu devojčicu saznala je tada šira javnost, pa tako i Tatjana Obradović. Vođena najdivnijim osećanjima i željom da ostavljenoj devojčici pruži dom i porodicu i nadoknadi sve ono najlepše što je izgubila samim rođenjem, Tanja je bila izuzetno strpljiva i prošla čitavu obimnu proceduru kako bi ispunila uslove za hraniteljicu. Redovno je odlazila svaki dan u bolnicu i posećivala je, a na lični zahtev povremeno se i obučavala za negu male M.N.

“I tako je jedna Tatjana postala naša Tanja, hrabra i odluča žena, heroina koja je svojom humanošću i požrtvovanjem rešila to što svi sistemi zajedno nisu uspeli. A, malena M.N. je posle svog prvog rođendana dobila porodicu, dom i Tanju. Uz njenu ljubav devojčica nastavlja svoju borbu. Uz svakodnevnu specifičnu negu i ishranu, uz po potrebi odlaske na Кožnu kliniku u Tiršovu. Ulaskom u porodicu ove žene malena heroina je počela da se smeje, govori, hoda uz podršku i uprkos svim teškoćama napreduje i raste”, dodaje se u obrazloženju.

Mnogo je toga što Tanju čini posebnom, drugačijom od svih nas. Izuzetnom. Njana hrabrost i plemenitost kao rezulat bezgranične ljubavi i želje da istraje u svojoj zamisli da bude podrška baš ovom detetu je mnogo više od humanosti i mnogo više od roditeljstva. Njana želja i lavovska borba da jednoj ostavljenoj devojčici ulepša i učini što bezbolnijim svaki dan, dovoljno govori zašto je ova Čačanka zaslužna dobtnica ovog prestižnog priznanja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!