Connect with us

Srbija

RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!

Published

on

Mladić Dušan Obrenović (24), koji se rodio pod imenom Sulejman Muratović, živi u Kosovskoj Mitrovici i potiče iz mešovitog braka, a u pravoslavlje je prešao 2016. godine.

“Ja nisam prešao, pošto su naši preci bili pravoslavni, ja sam se samo vratio”, rekao je ranije Dušan za Alternativnu televiziju iz Banjaluke (ATV).

Nedavno je na svom Fejsbuku napisao da je ponosan što je Srbin.

“Nije sramota biti siromašan! Sramota je biti izdajnik, prevarant, lopov, diler, fukara, lažov, itd. Veliki mi je ponos i čast pred bogom što sam pravi hrišćanin i Srbin u svojem rodnom gradu Kosovsкoj Mitrovici i uveк ću takav biti, a nikad kao neljudi i profili kakve sam naveo gore! Nikada nećemo biti isti, nikada! Slava bogu, slava Svetoj trojici i hvala za sve”, napisao je Dušan.

Kako kaže, otac i sestra se nisu bunili zbog njegove odluke da promeni veru, dok majka nije bila oduševljena.

“Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: ‘Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar’. I ja, eto, uz Božiju pomoć 2016, 8. maj je bio, na Markovdan, krstio sam se u manastiru Banjska, kod oca Danila, igumana”, priseća se Dušan.

Prezime je uzeo po dinastiji Obrenović, ime po caru Dušanu, a slavu Svetog Jovana. Većina prijatelja iz Kosovske Mitrovice je prihvatila njegovu odluku, ali ima i sugrađana kojima se to nije dopalo.

“Imaju neki kojima smeta, neki tu iz grada, neki muslimani ismailjćani, smeta im to što sam kršten. Ima i nekih pravoslavnih kojima smeta i dobacuju mi svašta na ulici, ali ne obazirem se. Bog je taj koji će da sudi svakome, ne obazirem se toliko na to. Ne mrzim ih”, pričao je Dušan.

Mladi Dušan živi u veoma teškim uslovima i nedavno je na svom Fejsbuk nalogu objavio apel za pomoć. U postu ispod, nalaze se svi podaci za sve koji su voljni da pomognu ovom momku.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook / Душан Обреновић

Advertisement