Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

RIO TINTO, MARŠ SA DRINE: Glumica iz Amerike došla u Srbiju da brani Drinu (FOTO)

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković došla je u Srbiju, tačnije u Loznicu, kako bi učestvovala u protestima protiv kompanije RioTinto.

Novaković je tokom poslednjih nekoliko meseci bila vrlo glasna kada je u pitanju očuvanje životne sredine u Srbiji. Gotovo svakodnevno na Instagramu podržava ekološke proteste i apeluje na građane Srbije da zaustave kompaniju RioTinto. Nekoliko puta je bila vrlo oštra i prema ministarki Zorani Mihajlović.

Danas je objavila sliku na Instagramu – nalazi se u Loznici i slikala se pored grafita „RioTinto marš sa Drine“.

„Reka Drina je vekovima čuvana i mi smo ovde da je čuvamo i dalje. Ona će nas sve nadživeti i mi ćemo je sačuvati za našu budućnost i budućnost naše dece“, napisala je Bojana na Instagramu uz svoju fotografiju.

Glumica se može videti i na jednom od snimaka prilikom dolaska Viole fon Kramon, predstavnice zelene partije i Evropskog parlamenta.

Današnja poseta Loznici i Gornjim Nedeljicama, Viole fon Kramon, predstavnice nemačke zelene partije i Evropskog parlamenta je trebalo da bude podrška građanima ovog kraja u borbi za svoj kraj, svoju zemlju. Trebalo je da joj meštani ovog kraja danas predstave svoje probleme sa kompanijom Rio Tinto i najavama izgradnje rudnika.

Neposredno pre nego što je fon Kramon stigla u Gornje Nedeljice pojavili su se odbornici SNS, očigledno sa namerom da naprave predstavu.

Oni su dovikivali – „Kosovo je srce Srbije“ i „Nećete nam uzeti Kosovo“, a nakon što ih je fon Kramon na engleskom jeziku pitala da li žele da diskutuju o nečemu sa njom, dobila je odgovor „no, sa vama… ovde srpski, ovde se priča samo srpski“.

Novaković se ponudila da prevede ono što govore.

Izvor: Nova.rs Foto: Instagram @bojnovak

YOU MAY LIKE