Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

REPREZENTACIJA “KOSOVA” SE POVUKLA : Žalili se, a onda i odustali od Evropskog prvenstva u karateu!

Vlada Kipra donela je odluku da se takmičari sa tzv. Kosova ne mogu takmičiti sa svojom zastavom na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Posle te odluke oni su doneli odluku da se povuku sa takmičenja, iako su pre toga uložili nekoliko žalbi i tražili da se odluka preinači.

Predsednik karate federacije tzv. Kosova Avni Gaši žalio se medijima zbog toga. “Prihvatila nas je Evropska karate federacija, takmičili smo se sa drugima do sada, ali na Kipru nam nisu dozvolili. Rekli su nam da takmičari mogu da nastupe samo kao predstavnici karate federacije i da umesto zastave stoji natpis ‘Kosovski karate savez’. Takođe su nam rekli da neće biti intoniranja himne ako naš takmičar osvoji zlato”, rekao je Gaši.


Zbog toga se žalio i Svetskoj karate federaciji. “U Larnaki se sastao Izvršni komitet i posle toga nam je rečeno da oni ne mogu da menjaju odluku Vlade Kipra i da možemo da se takmičimo samo pod tim uslovima. Nismo prihvatili. Jednoglasno smo odlučili da nećemo da nastupimo tamo”, zaključio je Gaši i dodao da je trebalo da učestvuje preko 30 karatista.

POVEZANE TEME:

PRIŠTINA RASPISALA POTERNICU: Traži se Srbin zbog navodnih ratnih zločina

SKANDALOZNA ODLUKA: Na Kosovu zabranjena prodaja jestivog ulja iz Srbije!

BEZ DETALJA NEMAČKO-FRANCUSKOG PREDLOGA: Vučić predstavio svoj plan za Kosmet u 10 tačaka!

Izvor: Mondo
Foto: Printscreen Twitter @samstreetwrites

YOU MAY LIKE