Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 2 years ago

By admin

REBRENDIRALI MEKDONALDS: Rusi zauzeli skoro 850 restorana, pa otvorili “Ujka Vanju”! (FOTO)

Stroge ekonomske sankcije koje je deo međunarodne zajednice uveo Rusiji zbog rata u Ukrajini, doveo je do povlačenja brojnih zapadnih kompanija iz Rusije. Na dugoj listi brendova koji su obustavili poslovanje u najvećoj zemlji sveta nalaze se sportske marke, internet giganti kao što su Facebook, Instagram i Nerflix, zatim Koka Kola, Pepsi i mnogi drugi.

Veliku pažnju u ruskoj javnosti privuklo je povlačenje MekDonaldsa, koji je posle pada berlinskog zida u u istočnom bloku predstavljao simbol otvaranja prema zapadu.

Ipak, to izgleda nije previše uznemirilo Ruse, pošto su odmah krenuli s rebrendiranjem poznatog lanca brze hrane.

Vrlo brzo nakon što je MekDonalds objavio da obustavlja operacije, ruska kompanija “Pole Logistik” podnela je zahtev za registraciju brenda “Ujka Vanja”, čiji logotip oponaša izgled MekDonaldsa, pri čemu je čuveno “M” položeno na desnu stranu, uz dodatu vertikalnu liniju koje tako da predstavlja ćirilično slovo “В”.

Novi brend registrovan je za delatnosti koje pokrivaju rad restorana, kafića i drugih uslužnih delatnosti. Direktor nove kompanije koja trenutno zapošljava šest ljudi je Valerij Кuznjecov, a vlasnik Tigran Telunts.

Navodno, asortiman u čak 847 napuštenih MekDonalds restorana u Rusiji će ostati isti, s tim što će cene biti niže jer će biti korišćene samo ruske namirnice.

“Ujka Vanja” je nastao nakon što je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin predložio otvaranje ruskog lanca brze hrane pod tim nazivom, po uzoru na istoimenu dramu Antona Pavloviča Čehova iz 1899. godine, prenosi RTVI.

Iako je prvobitno najavljeno samo privremeno zatvaranje, MekDonalds je od 14. marta obustavo rad svih restorana u Rusiji, prenosi ruski Interfaks. Кompanija se obavezala da isplati plate i doprinose u ukupnom iznosu od 50 miliona dolara mesečno.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Pixabay, Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE