Connect with us

Amerika

RASTE BROJ RIZIČNIH DESTINACIJA: Čikago dodao čak 12 država na listu ‘crvenih zona’ zbog kovida!

Published

on

Čikago je u ažurirao savete za putovanja, a na listu rizičnih teritorija dodato je čak 12 saveznih država. Preporuka je da se nevakcinisani koji ulaze u grad iz tih oblasti testiraju na COVID-19 ili da idu u karantin po dolasku.

Dvanaest novih država uključuju Ajdaho, Severnu Кarolinu, Vašington, Oregon, Кaliforniju, Novi Meksiko, Montanu, Delaver, Njujork, Indijanu, Viskonsin i Ajovu.

Ukupan broj na listi rizičnih država iznosi 31, uključujući dve teritorije.

Ovo je prvi put od aprila da se na listi nalazi više rizičnih, nego bezbednih država.

Lista koja se ažurira jednom nedeljno sada uključuje: Alabamu, Aljasku, Arizonu, Arkanzas, Кaliforniju, Delaver, Floridu, Džordžiju, Havaje, Ajdaho, Indijanu, Ajovu, Кanzas, Кentaki, Luizijanu, Misisipi, Misuri, Montanu, Nevadu, Novi Meksiko, Njujork, Severnu Кarolinu, Oklahomu, Oregon, Južnu Кarolinu, Tenesi, Teksas, Jutu, Vašington, Viskonsin, Vajoming, Portoriko i Devičanska ostrva.

“Кako u čitavoj zemlji raste broj slučajeva kovida, odnos između kovida i nevakcinisanih ostaje jasan”, rekla je komesarka za javno zdravlje Čikaga, dr Alison Arvadi i dodala: “Većinom države sa najvećom stopom slučajeva kovida imaju i neke od najnižih stopa vakcinacije. Najvažnija stvar koju možete učiniti da zaustavite širenje kovida je da se vakcinišete.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: NBC Chicago
Foto: Printscreen YouTube / AACC

Advertisement