Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

RAMBO AMADEUS PRIZNAO KRIVICU: Muzičar novčano kažnjen za seksualno uznemiravanje novinarke!

Pesnikinja i producentkinja televizijske emisije “Dnevnica” Lejla Kašić objavila je da je muzičar Rambo Amadeus priznao krivicu i da je novčano kažnjen.

Ona je u martu najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje.

Kašić je tada kazala da je Antonije Pušić neprimereno dodirnuo, a onda i izvređao.

Ona je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić, kako je pravo ime muzičara, osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a da je njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo, prenele su Vijesti.

PROČITAJTE VIŠE:

Kašić je napisala:

„Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija.Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem ‘kakvu-takvu kaznu’ jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku“, navela je ona i dodala:

„Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je. Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost Nije ovo mala/velika pobjeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sjutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini. Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smiju da dozvole: da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane. Ne smijemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude spriječena. Zbog svih onih koje svojim primjerom inspirišemo“.

POVEZANE TEME:

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Nestaje Jadransko more koje smo poznavali, preko 46 novih invazivnih vrsta promenilo okolinu!

“KOLA SU NAM SVIMA ZAVRŠILA U MORU”: Srpski turisti u Grčkoj očajni, nigde ne mogu da mrdnu, voda visine dva metra potopila kuće! (VIDEO)

NEZAPAMĆENO IŽIVLJAVANJE: Davor kažnjen 1.000 evra u Hrvatskoj jer je pevao ovu pesmu, i to u Srbiji!

Izvor: N1
Foto: Printscreen Instagram @lejlakasic

YOU MAY LIKE