Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

PUTOVANJE KROZ MELODIJE SRBIJE: Gitarista Nikola Stajić otvara drugo Srpsko filantropsko gala veče u Njujorku!

Domaćinima druge Srpske filantropske gala večeri, poznatim srpskim glumcima, Mariji Karan i Nikoli Đuričku, na bini u svečanoj sali istorijskog zdanja „Gotham Hall” u Njujorku 12. novembra će se pridružiti i jedan od naših najpriznatijih gitarista, Nikola Stajić, koji će solo nastupom otvoriti ovo dobrotvorno veče.

„Svirati pred publikom je moj poziv, a prilika da budem deo program koji omogućava dodatnu edukaciju ljudi u Srbiji bi trebala biti svačija obaveza, pa tako i moja. Na poziv moje drage prijateljice, jazz i soul kantautorke, Aleksandre Dende, nisam mogao odgovoriti drugačije nego da može da računa na mene. Radujem se susretu sa našim ljudima, ali pre svega, uzbuđen sam da vidim rezultate ovog poduhvata. Imam poverenja u tim mladih profesionalaca koji su stub projekta i pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da podrže dobrotvornu gala večeru”, izjavio je Nikola Stajić, diplomac Berkli koledža.

Nikola je poznat po svom sofisticiranom stilu sviranja gitare koji je inspirisan ritmovima Jugoistočne Evrope, džez harmonijom i improvizacijom. Nastupao je širom Sjedinjenih država i Evrope kao solo umetnik, ali i sa različitim bendovima, uključujući Stjepana Hausera, Tomija Emanuela, Radeta Šerbedžiju i Amiru Medunjanin.

Gosti druge Srpske filantropske gala večeri će imati priliku da uživaju na jedinstvenom putovanju kroz muziku, ritmove i melodije iz svih krajeva Srbije. Nakon solo nastupa Nikola Stajića, sedmočlani bend „2Funky” iz Bostona, čiji je i Nikola član, sa sjajnim mladim vokalima Nevenom Đorđević i Ilijom Mihailovićem izvešće dobro poznate domaće i strane hitove, a kraj večeri rezervisan je za Srđana i Vukana, legendarni duo akustičnih gitara i muzički zaštitni znak njujorškog restorana „Kafana”, u čijem će izvođenju zvanice imati priliku da čuju hitove svojih omiljenih pevača i bendova tradicionalne, narodne i pop muzike.

Veče će uveličati i nastup plesnog para Miroslava Miše Ranđelovića i Dakote Pici, državnih prvaka u kategoriji kabare plesa.

Na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri koja će se održati 12. novembra 2021. godine u čuvenom zdanju „Gotham Hall” u Njujorku u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja, prikupljaće se donacije za novu generaciju polaznika besplatne IT škole za prekvalifikaciju u IT sektoru u Srbiji, IT Bootcamp.

Srpsko filantropsko udruženje je neprofitna, nestranačka i nereligiozna organizacija sa sedištem u Njujorku, posvećena projektima i inicijativama za osnaživanje srpske zajednice i partnerstvima sa ambasadorima srpske kulture u cilju pružanja mogućnosti onima kojima je to potrebno i očuvanja srpskog nasleđa.

Više informacija o drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri pogledajte OVDE.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Srpsko Filantropsko Udruženje
Foto: Srpsko Filantropsko Udruženje

YOU MAY LIKE