Connect with us

aktuelno

PUTIN PRETI ZAPADU: Nuklearne snage u punoj pripravnosti zbog akcija NATO zemalja!

Published

on

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je Ruskim nuklearnim snagama da uđu u stanje “pune uzbune” usled sve agresivnijih izjava koje dolaze od predstavnika NATO bloka, prenosi AP.

To znači da će ruski nuklearni arsenal biti u stanji pripravnosti za lansiranje, čime se povećavaja pretnja da bi tenzije mogle da prerastu u nuklearni rat.

Dajući ga, ruski lider je takođe naveo teške finansijske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji, uključujući samog Putina.

Naredba, koju je objavila novinska agencija TASS, donesena je na sastanku Putina, ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

“Zapadne zemlje ne samo da preduzimaju neprijateljske akcije protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, već su najviši zvaničnici vodećih članica NATO-a davali agresivne izjave u vezi sa našom zemljom. zbog toga naređujem ministru obrane i načelniku Glavnog štaba ruskih oružanih snaga da prebace snage za odvraćanje na poseban režim rada borbene dužnosti“, rekao je Putin.

Izjava ruskog predsednika dolazi dok se vode žestoke borbe za ukrajinsku prestonicu Kijev i drugi najveći grad u zemlji – Harkov.

Putin je ranije upozorio svetske lidere da se ne mešaju u konflikt, inače se mogu “suočiti sa posledicama nezapamćenim u istoriji”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / RT

Advertisement