Connect with us

aktuelno

PUTIN OŠTRO O ZAPADU: Cinično koriste Ukrajince kao potrošni materijal u svojim igrama!

Published

on

Zapad je saterao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako prenosi Sputnjik, on je u četvrtak još istakao da Rusija ima veoma mnogo istomišljenika, ali se oni samo boje da govore naglas.

Takođe je najavio poseban govor o analizi situacije u svetu.

Ruski lider je u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa.

“Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Nesumnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali, u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem – svim sredstvima sačuvati svoju dominaciju… Ali, ta situacija, istovremeno, Rusiji otkriva da ima istomišljenike u svetu, a znate da je takvih istomišljenika veoma mnogo. Istina, neki se boje da podignu glavu i da o tome govore naglas”, objasnio je Putin.

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u “američkom” svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

“Takozvani kolektivni Zapad u svojim postupcima polazi od toga da njihovi modeli libelarnog globalizma nemaju nikakvu alternativu. A ovaj model, nazvaćemo stvari pravim imenom, samo je obnovljena verzija neokolonijalizma i ništa drugo. To je američki svet, svet za odabrane, u kome se prava svih ostalih jednostavno gaze. Očigledna potvrda toga je sudbina mnogih zemalja i naroda Bliskog istoka i drugih svetskih regiona, a danas – miliona ljudi u Ukrajini, koje Zapad tako cinično koristi kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima da obuzda Rusiju”, objasnio je ruski lider.

Dodao je da ti pokušaji obuzdavanja nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.

“Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije”, zaključio je Putin.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Guardian News

Advertisement