Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 49%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
52°F
52°F
48°F
48°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

PUTIN NAJAVIO VAŽAN POTEZ: Države BRIKS-a spremaju novu međunarodnu rezervnu valutu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se strategija Rusije ne menja, da ona nastavlja da jača sopstvene potencijale, ali je istovremeno spremna za saradnju sa svima na principu ravnopravnosti. Predsednik Rusije rekao i da se zemlje BRIKS spremaju za stvaranje međunarodne rezervne valute.

„Strategija Rusije ostaje ista: jačajući sopstveni ekonomski, tehnološki, naučni potencijal, spremni smo da sarađujemo sa svim savesnim partnerima na principima poštovanja međusobnih interesa, apsolutne premoći međunarodnog prava, jednakosti država i naroda“, rekao je Putin u pozdravnom obraćanju učesnicima poslovnog foruma BRIKS.

Ruski predsednik je ponovio da je Zapad zauzeo neodgovoran makroekonomski kurs, uključujući štampanje novca a sve to nanosi štetu poslovanju i ima negativan uticaj na obične ljude.

„Rusija se aktivno bavi prebacivanjem ekonomskih tokova na pouzdane partnere“, rekao je ruski predsednik u pozdravnom obraćanju učesnicima poslovnog foruma BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

Pozvao je učesnike skupa na Istočni ekonomski forum koji će biti održan u septembru u Vladivostoku.

Predsednik Rusije rekao i da se zemlje BRIKS spremaju za stvaranje međunarodne rezervne valute.

“Ruski sistem za finansijske transakcije otvoren je za priključivanje banaka država ‘petorke’. Širi se prostor na kojem se koristi ruski platni sistem ‘Mir’. Razmatra se pitanje stvaranja međunarodne rezervne valute na bazi korpe valuta naših država“, rekao je ruski lider.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / RT

YOU MAY LIKE