Chicago, IL
48°
Cloudy
6:04 am7:35 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 11mph N
Humidity: 87%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
48°F
48°F
48°F
48°F
46°F
FriSatSunMonTue
57°F / 36°F
50°F / 37°F
59°F / 43°F
63°F / 52°F
61°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRVI ČOVEK VOJSKE SRBIJE U PENTAGONU: Sastao se sa načelnikom Oružanih snaga SAD!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović boravi u SAD i imao je nekoliko bilateralnih susreta sa zvaničnicima američkog Sekretarijata za odbranu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Kako se navodi, Mojsilović je u Pentagonu imao odvojene sastanke sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem i drugim zvaničnicima Sekretarijata za odbranu.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i izazovima u regionu, kao i o bilateralnoj vojnoj saradnji Srbije i SAD.

Razgovori su bili otvoreni, sadržajni, profesionalni i usmereni ka budućnosti, navodi Ministarstvo odbrane i dodaje da je sastancima prisustvovao i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

PROČITAJTE VIŠE:

U nastavku posete Vašingtonu, načelnik Generalštaba će se sastati sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Danijelom Hokansonom, sa kojim će razgovarati o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Vojska Srbije i Nacionala garda Ohaja sarađuju u okviru državnog partnerstva Srbije i Ohaja, o kojem je potpisan sporazum 2006. godine.

Ovaj program podrazumeva saradnju u oblasti školovanja i razmene vojnog kadra, obuke jedinica, zajedničkih vežbi, zajedničkog učešća u međunarodnim operacijama.

Najintenzivnija saradnja realizuje se u septembru svake godine kada je Vojska Srbije domaćin brojne delegacije Nacionalne garde Ohaja s komandantom na čelu, piše na sajtu Vojske Srbije.

POVEZANE TEME:

DA LI JE MOGUĆE? Bajden blizu odluke o kandidaturi na izborima 2024, u Filadelfiji mu klicali “joč četiri godine”

GOVOR PATRIJARHA U ČIKAGU: Ne treba deci previše da pričate o Bogu, o tome kakvi treba da budu, nego da im budete najbolji primer! (VIDEO)

ZA JOŠ ČVRŠĆE PARTNERSTVO: Srpski general u poseti SAD na poziv komandanta Nacionalne garde!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

YOU MAY LIKE