Connect with us

Amerika

PRVA SRPSKA FILANTROPSKA VEČERA U NJUJORKU: Fondacija Divac pomaže ugrožene učenike (VIDEO)

Published

on

Prva srpska filantropska večera biće organizovana 23. novembra pod pokroviteljstvom Fondacije Divac u luksuznum ambijentu restorana Tribeca 360 Rooftop u Njujorku.

Kako su saopštili organizatori, ovaj humanitarni događaj biće jedinstvena prilika da se iskusi magija srpske kulture, muzike i folklora, a prvenstveno prikupi novac za srednjoškolce u Srbiji, dobitnike Divac stipendije.

“Provedite veče sa istomišljenicima koje pokreće želja da uzvrate srpskoj zajednici i da slave njeno kulturno nasleđe. Ovom prilikom biće dodeljena specijalna prizanja sjajnim individualcima u Njujorku i Srbiji čiji je rad pomogao srpskoj globalnoj zajednici”, piše u pozivu na ovaj gala događaj.

Provedite veče sa istomišljenicima koje pokreće želja da uzvrate srpskoj zajednici i da slave njeno kulturno nasleđe

Divac stipendijama nagrađuju se socijalno ugroženi učenici u srednjim školama koji su pokazali izuzetnost i volju da poboljašaju stanje lokalnih zajednica kroz volonterski rad i učenje.

Vlado i Ana osnovali su program pre tri godine, a tokom 2018/2019 je dodaljeno 100 stipendija u vrednosti od po 1.000 dolara po studentu.

Program posebno vodi računa o porodicima, socijalnom statusu i zdravlju učenika. Za stipendijski program u školskoj 2019/2020 godini apliciralo je 450 đaka.

Ovaj humanitarni događaj organizuju mladi i uspešni ljudi poreklom iz Srbije koji žive u Njujorku.

U ulozi domaćice večeri naći će se glumica Katarina Radivojević.

Informacije o kartama pronađite OVDE.

https://www.facebook.com/watch/?v=1232453620275349

TEKST: Serbian Times

Advertisement