Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PRVA PRIVATNA TUŽBA PROTIV RODITELJA DEČAKA UBICE: Porodica žrtve traži odštetu za bol i strah!

Roditelji jedne od žrtava masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” podneli su privatnu tužbu protiv oca i majke dečaka osumnjičenog da je počinio užasan zločin u centru Beograda u kom je ubijeno devetoro dece i čuvar. Na ime odštete za pretrpljeni bol i strah zatražili su odštetu od 350.000 evra.

Nezapamćen zločin u kom je učenik (13) ubio devetoro vršnjaka i čuvara beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, dogodio se 3. maja, a usledila je i prva privatna tužba porodice jedne od žrtava.

Porodica jednog deteta koje je ubijeno toga dana, na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredelila je pomenuti iznos. Tužbu su preko punomoćnika podneli roditelji, kao i mlađi brat i sestra tragično nastradalog deteta, jer su oni najbliži srodnici žrtve“, objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, porodica koja je podnela tužbu prva je sudu dostavila predlog za određivanje privremene mere da se majci dečaka ubice privremeno zabrani raspolaganje imovinom. Sud je njihov predlog prihvatio i majci dečaka ubice tada zabranio da proda ili stavi hipoteku na stan i garažu u Beogradu, a porodici je naloženo da u roku od 30 dana podnese tužbu, što je i učinjeno.

Sagovornik objašnjava da će sud tek odlučivati o tužbi koja je juče podneta i da će tek po okončanju parničnog postupka doneti odluku da li u potpunosi ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodice, ili ga eventualno odbija.

Kako su mediji pisali, gotovo identičan zahtev posle prve porodice, uputilo je još 27 članova porodica ubijenih u Ribnikaru, pa je usledila i nova mera kojom je majci zabranjeno da otuđi zemljište, stanove u Beogradu, Nišu i Paraćinu kao i automobil, a dat je nalog da se blokiraju njena sredstva na računima u bankama, do visine naknade koja bude određena u tužbi.

„Pošto majka i otac dečaka nisu krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, ali jesu za naknadu nematerijalne štete jer njihov sin koji je ubio desetoro ljudi ima tek 13 godina, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv njih u vidu naknade nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta“, kaže Kurirov izvor i objašnjava da je privremena mera na imovinu stavljena kako bi se sprečilo da majka koja ima brojne nekretnine u svom vlasništvu, rasproda sve što ima.

On podseća da su roditelji dečaka ubice pre donošenja ove mere suda obilazili notare i da se posumnjalo da će pokušati da prodaju svu imovinu.

Otac dečaka, podsetimo, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i on se i dalje nalazi u pritvoru, zbog sumnje da nije adekvatno obezbedio oružje kojim je njegov sin počinio zločin, kao i zbog toga što je trinaestogodišnjaka vodio u streljanu i učio ga da puca iz pištolja. Postupak protiv oca vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a njegov sin koji je počino stravičan zločin, saslušan je u ponedeljak kao svedok u istrazi protiv oca.

POVEZANE TEME:

PRVI SUSRET DEČAKA UBICE SA MAJKOM: Posle dva i po meseca se videli na psihijatrijskoj klinici!

4 SATA ODGOVARAO NA PITANJA: Dečak ubica iz Ribnikara otkrio kako je došao do oružja za masakr!

TUŽILAŠTVO O SASLUŠANJU DEČAKA UBICE: Da li će Kostino svedočenje oterati njegovog oca na dugogodišnju robiju!

Izvor: Nova.rs
Foto: Nova.rs / Vesna Lalić

YOU MAY LIKE