Chicago, IL
55°
Fair
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 19mph W
Humidity: 33%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
54°F
52°F
50°F
48°F
46°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

PROVELA GODINE U KANCELARIJI, PA OSTVARILA SAN: Napisala roman i postala vrhunski pirograf! (FOTO)

Da osobe koje rade adminsitrativne poslove koji mahom važe za jednolične, mogu u privatnom životu biti i te kako kreativne pokazuje i Vesna Mihailović sa Rudnika. Ona je godinama službovala u preduzeću, ali njena umetnička duša ipak je našla način da ugleda svetlost dana. Vesna piše romane, ali je postala i odličan pirograf koji vatrom može da naslika šta god poželi.

„Pre nekih 15-ak godina sam se zainteresovala za radove tehnikom pirografije. Mislim da je to najstarija tehnika na svetu. To mi je bilo zanimljivo a onda mi je muž, električar po struci, napravio prvi pirograf. Tako sam iz hobija krenula da crtam ono što bi se tog momenta meni ’zalepilo za srce’”, objašnjava Mihailovićeva.

Кreativnu energiju gleda da usmeri prema umetničkim stvaralaštvima i da pruži ono najviše od sebe. A najviše je, kaže, pružila u romanu „Danica”.

„Preporučujem svima da pročitaju ’Danicu’ jer, ako veruju u Boga, priča će im biti zanimljiva, a ako ne veruju, opet treba da je pročitaju, kažu da se brzo čita, a i da bi me bolje razumeli”, naglašava ona.

Кada su u pitanju pesme, poeziju, kako kaže, nikada nije posebno volela da čita, ali ukazuje da je svom sinu, pre tri godine, onako usput napisala pesmu.

„Dok sam sređivala kuću i ’slušala’ neke stihove u sebi, uzela sam to da pribeležim. Tako je nastala ’Pesma sinu’. Onda smo se šalili da pišemo zajedno zbirku pa je on napisao jednu i ja jednu i tako… njegove su mnogo lepše, ali ih on ne objavljuje”, istakla je Mihailovićeva i dodala da je dana kada joj se ćerka udala napisala pesmu “Ti odlaziš” posvećenu njoj te da je potom „stala”. Кaže da joj pesme više ne „dolaze”.

„Ponekad objavim poneku od njih. Prošle godine me je udruženje ’Zapis’ iz Gornjeg Milanovca prihvatilo u svoje redove i u zborniku radova za 2021. objavljene su tri moje pesme. Stvarno sam beskrajno zahvalna na prilici da upoznajem takve ljude i ni sa kim ne pokušavam da se takmičim”, poručuje ova kreativna službenica.

Živi na Rudniku i ističe veliku ljubav prema njegovoj divljoj i nepredvidljivoj prirodu. Кako kaže, tu ubire snagu za dalje poduhvate i ima samo jednu poruku:

“Mogu da kažem da nikada nije kasno da čovek ostvari neke svoje snove,” poručila je Vesna nadajući se da će još nekom skrivenom umetniku dati vetar u leđa da uspe u svojim zamislima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE