Connect with us

sport

PROTERALI JE IZ KNINA, NA DAN KADA HRVATSKA SLAVI OLUJU ISPISALA JE ISTORIJU: Marija u suzama proslavila plasman u finale Olimpijade

Published

on

Reprezentativka Crne Gore Marija Vuković izborila je mesto u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Marija je u prvom pokušaju preskočila kvalifikacionu normu od 1,95 metara i ostvarila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Iskreno ne znam što da kažem, a da ne zaplačem. Doći ovde je…“, rekla je Marija u razgovoru za RTCG i počela da plače.

ŠAMPIONKA IZ IZBEGLIČKE KOLONE: Marija Vuković

Verovala sam, znala sam da imam taj rezultat u sebi i zahvalna sam što ću predstavljati Crnu Goru u finalu. Imala sam tremu, ali verovala sam. Nisam razmišljala o konkurenciji, samo o sebi, da skačem opušteno. Još nisam shvatila šta je ovo, tako da do subote imam vremena da se smirim i odradim još bolje“, zaključila je Vukovićeva.

Devojka iz Knina je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi, jer je nedavno u Smederevu postavila lični i državni rekord od 1,97 metara.

Iza nje je i teška životna priča – posle Oluje je izbegla u Crnu Goru sa samo tri godine, a na dan kada se u Hrvatskoj slavio progon stanovništva, Marija je napravila ogroman uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri.

A SAD JURIŠ NA MEDALJE: Marija Vuković u subotu skače u finalu skoka u vis

Marijina sestra, košarkašica Partizana Jovana Vuković u intervjuu za “košarka24.rs” pričala je teškim životnim trenucima.

Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija „Oluja“, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog uslova u svom sportu, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom“, otkrila je nedavno Marijina sestra Jovana.

Izvor: Kurir Foto:

Advertisement