Connect with us

Amerika

PROMENIO PLOČU: Kuomo odbija da podnese ostavku zbog optužbi za seksualno uznemiravanje!

Published

on

Guverner Njujorka Endru Kuomo ponovio je u petak da neće dati ostavku dok se istražuju navodi o seksualnom uznemiravanju. Brojne demokrate pozivaju Kuoma na ostavku, uključujući i pojedine zastupnike u Kongresu.

Među njima su Aleksandrija Okasio-Kortes, Džeri Nadler i nekoliko drugih zastupnika iz Njujorka. Oni su u petak pozvali Kuoma da podnese ostavku.

Šest žena, većinom bivših pomoćnica optužile su guvernera za seksualno nedolično ponašanje, počevši od neželjenog flertovanja do diranja.

U razgovoru sa novinarima šezdesettrogodišnji Kuomo ponovo je porekao optužbe i rekao da je “nepromišljeno i opasno” za političare da traže od njega da podnese ostavku pre nego što se otkriju sve činjenice.

Brat #CNN zvezde Krisa Kuoma i jedan od vodećih kritičara bivšeg predsednika Donalda Trampa suočava se za izuzetno ozbiljnim optužbama!

Posted by Serbian Times on Friday, March 12, 2021

“Žene imaju pravo da istupe i da budu saslušane i ja to u potpunosti podstičem. Ali takođe želim biti jasan: još uvek postoji pitanje istine. Nisam učinio ono što se navodi i tačka”, rekao je Kuomo, prenosi Reuters.

Novi pozivi za njegovu ostavku dolaze dan nakon što je najavljeno da će biti pokrenut proces opoziva zbog optužbi. Kuomo je pozvao javnost da pričeka rezultate istrage pre donošena presude.

Kuomo, čiji se mandat završava 2022. godine, prvobino je optužen za uznemiravanje u februaru ove godine.

Prošle godine je hvaljen zbog načina na koji je postupao u toku izbijanja pandemije kovida 19. Međutim, ove godine je takođe optužen za prikrivanje razmera smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom u državnim staračkim domovima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Printscreen YouTube / CBS Sunday Morning

Advertisement