Chicago
73°
Clear
5:18 am8:18 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 2mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
82/61°F
79/59°F
77/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

PROGLAŠEN MRTVIM, A ONDA SE DESILO PRAVO ČUDO! Američki tinejdžer oživeo pod neverovatnim okolnostima! (FOTO)

Teksaški tinejdžer koji je umro od srčanog zastoja na vrhu zida za penjanje, oživeo je dva sata posle, a lekari su ovaj slučaj prokomentarisali rečima da je bukvalno reč o čudu.

Semi Berko, 16, doživeo je srčani zastoj tokom zabavnog dana u gimnaziji.

„Popeo se na vrh zida, a onda mu je telo postalo opušteno. Izgledalo je kao da se igra ili da se onesvestio. Nisu bili sasvim sigurni šta se desilo, i kada su shvatili da on ne reaguje, polako su ga spustili“, rekla je Semijeva majka Dženifer u intervjuu za Foks 26.

Zaposleni u teretani, bolničari i lekari smenjivali su se u pružanju pomoći tinejdžeru dva sata pre nego što je proglašen mrtvim.

Ožalošćeni roditelji, koji su još uvek oplakivali gubitak Semijevog starijeg brata Frenkija tri godine ranije, sada su se opraštali od svog drugog sina.

„Počela sam da pričam sa njim, samo sam mu govorila koliko ga volim i kako mi je žao što nismo znali kako da ga spasemo. Odjednom, kada sam počela da se molim, moj muž je rekao: “O moj Bože, on se pomera’“, rekla je Dženifer.

Semi se probudio pet minuta nakon što su ga lekari proglasili mrtvim. Lekari su tinejdžera nazvali „bukvalnim čudom“, ne samo zato što je prevario smrt, već i zato što se vratio sa lakšom povredom mozga, iako je tokom njegove smrti mozak nije dobiojao kiseoni. Samo je posle nekoliko nedelja patio od kratkotrajnog gubitka pamćenja.

„Ne sećam se ničega od tog dana kada se to dogodilo. Poslednje čega se sećam je noć pre, a onda sam se probudi”, rekao je Semi.

Tinejdžer je takođe pretrpeo povredu kičme tokom srčanog zastoja i izgubio je osećaj u nogama, ali radi na tome da ponovo nauči da hoda.

Iskustvo, iako zastrašujuće, pomoglo je da se otkrije retko genetsko stanje koje je imala porodica Berko.

Dženifer, Semi i Frenki su nesvesno živeli sa kateholaminergičkom polimorfnom ventrikularnom tahikardijom (CPVT), retkim genetskim poremećajem koji utiče na srce.

Frenki, koji je umro kada je imao 16 godina, patio je od dramatičnih napada koji su doveli do višestrukih traumatskih povreda mozga – uključujući i onu zbog koje je pao sa visine na glavu.

Nakon što je otkrio bolest, Semi je zajedno sa svojom majkom dobio doživotnu terapijuza lekove koji će sprečiti srčani zastoj.

On sad radi na tome da povrati snagu nogama.

PROČITAJTE VIŠE:

TRAGEDIJA U SAD: Tinejdžer preminuo zbog TikTok izazova, popio 14 tableta pred kamerama!

SKUPO PLATILE GREŠKU: Dve devojke u SAD ranjene, jer su ušle u pogrešan automobil!

IZBEGAO SMRT ZA DLAKU: Policija u Njujorku izvukla čoveka sa pruge tik pre voza! (VIDEO)

Izvor: The New York Post
Foto: Printscreen Video Fox 26

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)