Connect with us

Srbija

PROFESORKA IZ LESKOVCA ODUŠEVILA NACIJU: U kratak video smestila sve važne lekcije i savete za maturante (VIDEO)

Published

on

U klipu od 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje

Profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić na neobičan način, video porukom, oprostila se od svojih učenika i to je ujedno bio njen poslednji čas sa generacijom sa kojom se družila četiri godine.

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Na početku ste velike borbe. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti“, jedna je od njenih životnih lekcija.

U klipu od 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepi, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom Fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

Dragi prijatelji, delim sa vama video moje najdraže koleginice i drugarice prof. srpskog jezika Milice Mišić koja se na dirljiv i sebi svojstven način oprostila od naših maturanata.Ponosna sam na nju i na naše maturante koji su pokazali visok stepen društvene odgovornosti pre i tokom epidemiološke situacije, davali nam elana da radimo tokom vanrednog stanja na daljinu i borili se na svoj način i nosili sa čitavom situacijom. Bilo je mnogo pitanja, poneka suza, ali ponosno i odgovorno tvrdim da su deca maturanti položili već ispit zrelosti i stavili tačku ne samo time što su odbili da slave matursko veče, već su svakodnevno u aktivnoj komunikaciji sa nama koji smo 4 godine sa njima delili učionicu, smejali se, plakali, radovali se i tugovali zajedno, deo po deo polagali i dokazali da ova zemlja ima mnogo više heroja no što se to čini.Dragi maturanti, čini vam se da vam je neko ukrao poslednji, onaj najlepši mesec u školi, kako ste mi stalno pisali, zato ne dozvolite da vam neko ukrade mesece i godine koji su pred vama.Srećno!

Geplaatst door Milena Pecenkovic Popovic op Vrijdag 29 mei 2020

Izvor: Jugmedia FOTO: Jugmedia

Advertisement