Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 3mph E
Humidity: 72%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
59°F
54°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 57°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
72°F / 55°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

PROFESORKA IZ LESKOVCA ODUŠEVILA NACIJU: U kratak video smestila sve važne lekcije i savete za maturante (VIDEO)

U klipu od 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje

Profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić na neobičan način, video porukom, oprostila se od svojih učenika i to je ujedno bio njen poslednji čas sa generacijom sa kojom se družila četiri godine.

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Na početku ste velike borbe. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti“, jedna je od njenih životnih lekcija.

U klipu od 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepi, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom Fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

https://www.facebook.com/milena.p.popovic/videos/10213720981218792/

Izvor: Jugmedia FOTO: Jugmedia

YOU MAY LIKE