Chicago
19°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 7°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

PROFESORKA PRAVDA USTAŠLUK ĐAKA: Dobra su deca, digli ruke da pokažu koliko su srećni! (FOTO)

Fotografija učenika iz Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom brodu, na kojoj se vide đaci koji drže podignutu desnu ruku u nacističkom pozdravu, i nose uniforme slične pripadnicima HOS-a, zgrozila je Srbiju i izazvala buru u regionu.

Da sve bude još gore, na fotografiji je u istoj majici na kojoj piše “Za norijadu spremni” i sa osmehom na licu njihova razredna i profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja je tu sliku i objavila na internetu.

Ona je, govoreći za hrvatski “Jutarnji list”, pokušala da opravda sopstveno ponašanje i ponašanje svojih učenika.

“Mogu samo reći da oni koji žele videti nešto zločesto to i nađu, a mi zaista nismo mislili ništa loše. Pantalone su lovačke, majice su sami kreirali… Nažalost, niko ne želi govoriti koliko su to dobra deca. Od njih 19, petoro je odlikaša, 10 je završilo s vrlo dobrim, a četvoro s dobrim uspehom. Treba li tu što dodati? To su izuzetno dobra deca, koja su preživela i koronu i virtuelnu nastavu, uspešno su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje i ja sam srećna što se nikome od njih ništa loše nije dogodilo i što su se s norijade svi živi i zdravi vratili svojim kućama. Zaista sam iznenađena da netko u ovome vidi nešto zločesto”, rekla je Romanjekova.

Da sve bude još gore, ona se pravdala i činjenicom da “nisu svi podigli desnu ruku”.

“Ne znam o čemu govorimo. Konačno, nisu svi niti podigli desnu ruku, neki su podigli levu, neki obe, neki nijednu, a niti su te desne ruke podignute u nekakav nacistički pozdrav, no valjda to niko ne vidi na fotografijama… Fotograf ih je pitao koliko ste srećni, a oni su odgovorili do neba i podigli ruke u vazduh da to pokažu”, kaže profesorka, uprkos kritikama.

Direktor Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu, kao i ministar nauke i obrazovanja najoštrije su osudili fotografiju maturanata.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE