Connect with us

Balkan

PRIZNAJU KINESKU I RUSKU: Hrvatska otvorila granice za sve vakcinisane!

Published

on

Iako u Hrvatskoj danas na snagu stupaju pojačane epidemiološko-restriktivne mere, ova zemlja je odlučila da olakša ulazak vakcinisanih stranaca u zemlju, uključujući i onih koji su vakcinisani kineskom i ruskom vakcinom.

Nove mere važe na čitavoj teritoriji Hrvatske, a donesene su na jučerašnjoj sednici nacionalnog kriznog štaba.

Kako je za hrvatske medije rekao potpredsednik Vlade Hrvatske i šef Kriznog stožera Davor Božinović, uvodi se zabrana treninga u zatvorenim prostorima, osim za prvi i drugi rang takmičenja i vrhunske sportiste, ograničava se rad dečjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima i privremeno se zabranjuje i ograničava prelazak preko hrvatske granice.

“Za ulazak u Hrvatsku priznavaće se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući i s potvrdom o vakcinisanju, uključujući i rusku i kinesku vakcinu, ili potvrdom o preležanoj bolesti koja će vrediti 180 dana”, rekao je juče na konferenciji za novinare Davor Božinović.

Šta će biti najteže posledice korona virusa i zašto se kriju ključne informacije vezane za način delovanja novih RNK vakcina koji se razlikuje u odnosu na sve dosadašnje?

Posted by Serbian Times on Wednesday, March 31, 2021

Kod tretiranja prelaska granice za osobu koja se vakcinisala potrebna je potvrda za vakcinisanje urađeno 14 dana ranije drugom dozom. Izuzetak važi za one vakcine koje se primaju u jednoj dozi, tada je potrebno da prođe 14 dana nakon primanja te jedne doze.

Ostale mere koje su važile u ovoj zemlji ostaju na snazi do 15. aprila, ali je najavljeno da se mogu menjati i pre tog datuma, zavisno od epidemiološke situacije.

Na snazi je i zabrana prodaje alkoholnih pića od 20 do 6 sati.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Klix.ba
Foto: Hrvatska granica / Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Advertisement