Connect with us

Balkan

PREVIŠE LIČI NA RUSKU: Slovenija primorana da ukloni zastavu sa ambasade u Kijevu!

Published

on

Slovenačka ambasada u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, koja je ponovo otvorena u ponedeljak, uklonila je slovenačku zastavu koja je visila ispred ambasade zbog sličnosti sa ruskom zastavom, saopštio je u sredu slovenački diplomata.

Slovenačka i ruska zastava nose iste boje u istom redosledu -belu, plavu i crvenu s tim što slovenačka zastava ima i grb zemlje koji se sastoji od stilizovanih simbola zvezda, planina, mora i reka.

“S ponosom smo podigli slovenačku i evropsku zastavu kada smo se vratili u Kijev”, rekao je za TV Slovenije Boštjan Lesjak, izaslanik Slovenije u Kijevu.

“Međutim, ujutro su me posetili predstavnici ukrajinske nacionalne garde, praćeni predstavnicima policije i vrlo pristojno me pitali da li možemo privremeno ukloniti slovenačku zastavu jer je previše slična ruskoj”, rekao je on.

Slovenija je u ponedeljak ponovo otvorila svoju ambasadu u Kijevu, otprilike mesec dana nakon što je 26. februara evakuisala sve svoje diplomate iz Ukrajine nakon početka sukoba između Rusije i Ukrajine.

Slovenački ambasador u Ukrajini Tomaž Mencin nastavlja sa radom iz poljskog grada Žešov koji se nalazi blizu ukrajinske granice, saopštilo je ranije ove sedmice slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Klix.ba
Foto: Pixabay

Advertisement