Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PREVARANT OJADIO JANKOVIĆE: Ostali bez tri bika i skoro dva miliona dinara!

Policija pokušava da uđe u trag lažnom trgovcu koji je prevario nekoliko stočara u okolini Mladenovca za višemilionsku svotu.

Kada je rešio da proda tri bika, Miloš Janković iz Koraćice kod Mladenovca postavio je oglas na internet. Ubrzo se javio kupac sa odličnom ponudom, a dogovor je bio da iznos od milion i sedamsto hiljada dinara uplati na račun.

Međutim, nakon što je kupac, za kog se ispostavilo da je prevarant, kamionom odvezao stoku, porodici Janković ostala je prazna štala, ali i novčanik.

“Nisam hteo da mu dozvolim da ode dok uplata ne legne, posle nekih pola sata sedenja, pokazao mi je poruku iz svoje banke da je uplata prebačena na moj račun. Proveravam poruku, stvarno je tako, pisalo je i moj broj računa, ime, prezime, sve, sve. Nakon toga mi pokazuje izveštaj sa mejla da je transakcija obavljena, ali u međuvremenu zove knjigovođu i kaže da ne može biti novac danas zato što je već kasno, bilo je oko pet časova popodne, nego da će biti sutra zato što je velika suma novca. U pitanju je bilo 1.700.000 dinara. Nakon toga gasi telefon, nisam imao više nikakav kontakt sa njim, a pare naravno nisu legle,” navodi prevareni Miloš Janković.

Bez novca, četiri bika i krave ostao je i Milošev stric, Goran.

“Ovo mi se nije desilo nikad, a bavimo se poljoprivredom, od kad sam dete bio i otac mi se bavio poljoprivredom, nikada nam se ovo nije desilo. Prodavao sam i ranije nakupcima, pazarcima raznim, uvek su nam plaćali, i na račun”, kaže Goran Janković.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Slučaj su prijavili policiji u Mladenovcu. Na pitanje dokle se stiglo sa istragom, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu dobili smo pisani odgovor da je u toku pretkrivični postupak, odnosno da se proveravaju navodi krivične prijave protiv NN izvršilaca.

U Privrednoj komori Srbije kažu da trgovinu životinjama kontroliše Uprava za veterinu. Svaku životinju koja se prevozi na drugu teritoriju mora da prati odgovarajuća dokumentacija.

“Mali proizvođači, naši farmeri često pođu za ponuđenom višom cenom za svoju stoku i u trenutku kada žele da reše sve to jer je stoka stigla za ekonomsko iskorišćavanje dešavaju se takve stvari. To ne treba da bude praksa, farmeri treba da se dogovaraju sa klanicama, sa otkupljivačima koji su ozvaničeni i da na taj način sebe zaštite u tom materijalnom i finansijskom smislu”, objašeava Nenad Budinović iz Privredne komore Srbije.

Poblem je u tome što klanice retko otkupljuju samo nekoliko grla. Rešenje za male poljoprivredne proizvođače je da se udruže u zadruge i na taj način poboljšaju svoju poziciju na tržištu ili da budu izuzetno oprezni i posluju samo sa proverenim otkupljivačima.

POVEZANE TEME:

STEFANOVA ŠUMA NA PADINAMA OVČARA: Mladić posadio na desetine stabala i pokrenuo akciju! (FOTO)

TOTALNI HAOS U SLAGALICI: Takmičaru proradila sujeta, pa svađu nastavio na društvenim mrežama!

ISPOVEST MLADIĆA O HORORU U PIROTU: “Ovo je neki otrovan gas, tu ćemo da umremo!”

Izvor: RTS
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE