Chicago, IL
36°
Cloudy
7:03 am4:19 pm CST
Feels like: 27°F
Wind: 17mph SSW
Humidity: 83%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
37°F
37°F
37°F
37°F
37°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 45°F
55°F / 48°F
55°F / 30°F
34°F / 25°F
39°F / 32°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PRETRESI NA SEVERU KOSOVA: ROSU nasilno upala u KBC u Severnoj Mitrovici, građani uznemireni! (VIDEO)

Kosovska policija vrši pretrese u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Oklopna vozila ROSU se nalaze na više lokacija u Severnoj Mitrovici. Pretres i u KBC u Mitrovici.

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici jutros je došlo do nasilnog upada od strane specijalnih jedinica Kosovske policije, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

Elek kaže da su specijalci Kosovske policije još u bolnici i da vrše pretres, što izaziva uznemirenost kod zaposlenih ali i kod pacijenata.

“Vrše pretres vešernice i određenih kancelarija na ulazu u bolnicu. Bez ikakvog znanja uprave bolnice i menadžmenta bolnce, dr Dragiša Milović i ja kao direktor, upostavili smo kontak sa njima, rekli su nam da imaju nalog od Suda za pretres. Još se nalaze u bolničkom krugu, veliko je uznemirenje kod pacijenata i zaposlenih”, navodi Elek.

Oklopna vozila ROSU na više lokacija

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije nalaze se i u blizini kafića Grej u Severnoj Mitrovici, koji se nalazi na 10 metara od predškolske ustanove “Danica Jaramaz”. Roditelji dovode decu koja su prestravljena prizorom, a prisutan je i Euleks.

Kosovska policija: Sprovodimo operacije u vezi sa događajima u Banjskoj

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

“Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice Kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom”, navode iz Kosovske policije.

POVEZANE TEME:

PETKOVIĆ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA SRBA U BANJSKOJ: “Bojan je unakažen, cela desna strana lica mu je otkinuta!”(FOTO)

KFOR SE OGLASIO: Nismo poslali pojačanje na sever Kosova i Metohije!

“SVAKA SUZA BOGA MOLI…”: Oglasio se Đoković , ovim se rečima oprostio od stradalih Srba na Kosovu! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Kosovo online

YOU MAY LIKE