Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRETI MU 20 GODINA ROBIJE: Muškarac koji je podigao noge na sto Nensi Pelosi proglašen krivim!

Porota iz Vašingtona osudila je Ričarda Barneta, koji je 6. januara 2021, kada su demonstranti preplavili Kapitol, podigao noge na sto predsednice Kongresa Nensi Pelosi. Prete mu decenije robije.

Ričard Barnet je pozirao pred kamerama nakon što je upao u kancelariju Nensi Pelosi. Prema navodima zvaničnika, bio je naoružan pištoljem za omamljivanje i mogao je da naudi Pelosijevoj.

Porota je raspravljala manje od tri sata pre nego što je Barneta osudila po svih osam optužbi, između ostalog za ometanje službenog postupka, ulazak i boravak u zgradi ili na terenu sa smrtonosnim oružjem i krađu državne imovine.

Tužioci su tvrdili da je Barnet (62) došao u Vašington iz svog doma u Arkanzasu, udaljenog 1.600 kilometara, spreman za nasilje.

“Možemo samo da zamislimo šta bi se dogodilo da je (Pelosijeva) bila tamo u to vreme”, navela je savezna tužiteljka Alison Praut.

Nensi Pelosi, koja je u to vreme bila predsednica Predstavničkog doma, bila je primorana da pobegne iz dvorane sa drugim poslanicima kada su demonstranti upali u zgradu.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Barnet, bivši vatrogasac, tvrdio je da ga je “poneo momenat”, a nakon presude je rekao da nije dobio pravično suđenje jer porotu nisu činili njegovi “vršnjaci”. Advokat je najavio da će se žaliti.

Sudija mu je dozvolio da ostane na slobodi do izricanja kazne 3. maja, a mogao bi da dobije do 20 godina robije.

Suđenje Barnetu bilo je jedno od najzanimljivijih kada je reč o upadu u Kongres 6. januara 2021. Više od 940 ljudi optuženo je za savezne zločine, a skoro 500 ih je do sada priznalo krivicu.

POVEZANE TEME:

KONGRES OPTUŽIO TRAMPA ZA ZAVERU: Traže zabranu obavljanja javne funkcije!

AMERIČKI DESNIČAR OSUĐEN ZA UPAD U KAPITOL: Planirali prevrat po ugledu na 5. oktobar i pad Miloševića!

RADNICA RESTORANA PRIMILA POZIV OD BAJDENA: O moj Bože! Šta se dogodilo? (VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Printscreen Twitter @DebRobertsABC

YOU MAY LIKE