Chicago
34°
Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 17mph WNW
Humidity: 91%
Pressure: 29.48"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

PRESUDA ZA KAPITOL: Osuđen na 80 meseci zatvora jer je isprskao policajca biber sprejem!

Čovek koji je 6. januara 2021. napao policajca Kapitola Sjedinjenih Država Brajana Siknika biber sprejom, osuđen je danas na 80 meseci zatvora.

Džulian Kater se u septembru izjasnio krivim po dve tačke optužnice za napad, pružanje otpora ili ometanje policajaca opasnim oružjem. Njegov saoptuženi Džordž Tanios izjasnio se prošlog leta krivim za nedolično ponašanje i ulazak i boravak u zabranjenoj zgradi. Kateru je takođe naloženo da plati kaznu od 10.000 dolara i restituciju od 2.000 dolara.

Tanios je osuđen na vreme već provedeno u zatvoru i godinu dana pod nadzorom. Prethodno je iza rešetaka proveo više od pet meseci.

OSUĐENI: Džulijan Kater je dobio 80 meseci zatvora, a Džordž Tanios godinu dana uslovno

Dan nakon napada, Siknik je preminuo nakon što je pretrpio nekoliko moždanih udara. Glavni medicinski islednik Vašingtona, Francisko Dijaz, utvrdio je da je policajac umro prirodnom smrću i rekao za Vašington post da su pobuna i „sve što se dogodilo odigrali ulogu u njegovom stanju“.

Siknikova porodica i partner bili su prisutni na izricanju presude, a službenici za provođenje zakona obučeni u uniforme ispunili su sudnicu.

Policajac Brajan D. Siknik preminuo je od povreda zadobijenih dok je bio na dužnosti.

Prema iskazima u sporazumu o priznanju krivice, Tanios je kupio dve limenke spreja za medvede pripremajući se za put sa Katerom u Vašington 6. januara. Tokom napada na Kapitol, kada su dvojica muškaraca stigla u blizini kordona policajaca pored stepenica Kapitola, Kater rekao Taniosu: „Daj mi to medveđe s***e“.

Kater je iz Taniosovog ranca uzeo belu konzervu, prišao kordonu policajaca i poprskao više policajaca – uključujući Siknika – koji su morali da se povuku.

Izvor: CNN Foto: Law and Crime

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!