Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

PRESUDA ZA KAPITOL: Osuđen na 80 meseci zatvora jer je isprskao policajca biber sprejem!

Čovek koji je 6. januara 2021. napao policajca Kapitola Sjedinjenih Država Brajana Siknika biber sprejom, osuđen je danas na 80 meseci zatvora.

Džulian Kater se u septembru izjasnio krivim po dve tačke optužnice za napad, pružanje otpora ili ometanje policajaca opasnim oružjem. Njegov saoptuženi Džordž Tanios izjasnio se prošlog leta krivim za nedolično ponašanje i ulazak i boravak u zabranjenoj zgradi. Kateru je takođe naloženo da plati kaznu od 10.000 dolara i restituciju od 2.000 dolara.

Tanios je osuđen na vreme već provedeno u zatvoru i godinu dana pod nadzorom. Prethodno je iza rešetaka proveo više od pet meseci.

OSUĐENI: Džulijan Kater je dobio 80 meseci zatvora, a Džordž Tanios godinu dana uslovno

Dan nakon napada, Siknik je preminuo nakon što je pretrpio nekoliko moždanih udara. Glavni medicinski islednik Vašingtona, Francisko Dijaz, utvrdio je da je policajac umro prirodnom smrću i rekao za Vašington post da su pobuna i „sve što se dogodilo odigrali ulogu u njegovom stanju“.

Siknikova porodica i partner bili su prisutni na izricanju presude, a službenici za provođenje zakona obučeni u uniforme ispunili su sudnicu.

Policajac Brajan D. Siknik preminuo je od povreda zadobijenih dok je bio na dužnosti.

Prema iskazima u sporazumu o priznanju krivice, Tanios je kupio dve limenke spreja za medvede pripremajući se za put sa Katerom u Vašington 6. januara. Tokom napada na Kapitol, kada su dvojica muškaraca stigla u blizini kordona policajaca pored stepenica Kapitola, Kater rekao Taniosu: „Daj mi to medveđe s***e“.

Kater je iz Taniosovog ranca uzeo belu konzervu, prišao kordonu policajaca i poprskao više policajaca – uključujući Siknika – koji su morali da se povuku.

Izvor: CNN Foto: Law and Crime

YOU MAY LIKE