Chicago
23°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.22"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
37/32°F
37/27°F

Published 19:45

By admin

PRESUDA PODELILA AMERIKU: Kajl iz Kenoše delovao u samoodbrani, oslobođen po svim tačkama!

Кajl Ritenhaus proglašen je nevinim po optužbama za ubistvo i bezobzirno ugrožavanje u vezi sa pucnjavom na neredima u Кenoši u Viskonsinum u avgustu 2020. godine.

Porota koja se sastojala od pet muškaraca i sedam žena donela je odluku nakon četiri dana većanja. Ritenhaus se rasplakao kada je predstavnik porote pročitao presudu prema kojoj je oslobođen krivice po svim tačkama optužnice.

Tokom jednonedeljnog suđenja, tužioci su Ritenhausa prikazali kao ‘osvetnika’ koji je prešao državne granice sa ilegalno stečenom “jurišnom puškom”, da bi zatim ubio Džozefa Rozenbauma i Entonija Hubera, dok je ranio Gejga Groskrojca, koji su bili deo “gomile pune heroja” mirno protestujući zbog rasističkog policijskog nasilja i pucanja na crnca Džejkoba Blejka.

Njagova odbrana je istakla da Ritenhausov otac živi u Кenoši, da je tada 17-godišnji spasilac volontirao kao lekar i da je pomogao u čišćenju grafita i sprečavanju gomile izgrednika da zapale preduzeća kada su ga napali Rozenbaum i Huber.

Takođe su primetili da je Groskrojc svedočio da je uperio pištolj u Ritenhausa pre nego što je upucan, i tvrdili su da je tinejdžer delovao u legitimnoj samoodbrani.

Ritenhaus je optužen za pet krivičnih dela, uključujući ubistvo sa namerom prvog stepena, ubistvo iz nehata prvog stepena i bezobzirno ugrožavanje bezbednosti.

Sudija Brus Šreder je ranije odbacio optužbu za posedovanje oružja protiv Ritenhausa, pošto je puška Smith & Vesson koju je nosio te noći bila dozvoljena zakonom Viskonsina.

Protesti su prerasli u nerede 25. avgusta 2020, a više preduzeća u centru Кenoše je zapaljeno. Naknadne istrage oslobodile su policajce od bilo kakvog prekršaja u pucanju na Blejka, koji je bio naoružan nožem.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RT
Foto: Printscreen Twitter @RT_com

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!