Chicago, IL
54°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 4mph SSW
Humidity: 46%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
50°F
48°F
43°F
41°F
39°F
MonTueWedThuFri
63°F / 52°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

PREOKRET KOM SE NIKO NIJE NADAO: Rekli joj da ima kamen u žuči, a ona je na svet donela Nevenu!

Mojoj mami su pipali stomak, i rekli da ima kamen u žuči, kao i da je taj kamen ogroman i da je zbog toga pretnja po život.

Dok neki mladi parovi muče muku da dobiju potomstvo, drugima se, nenadano i neplanirano, u kasnijim godinama “dogodi” beba.

Jedna od takvih beba je Nevena Krsmanović (29) iz Beograda. Mama ju je, priča nam, dobila u 44. godini. I, to, sve vreme misleći da ima ogroman kamen u žuči.

-Te davne 1993. godine, moji roditelji su imali malo više godina – počinje uz osmeh i dodaje:

-Tačnije, mama je imala 44, a tata 46. Imali su ćerku, moju sestru, koja je tada imala 11 godina i želeli su drugo dete, ali je nekako izgledalo kao da je bilo kasno – počinje Nevena.

Menopauza je, kaže, bila logičan sled događaja. Pa je i njena mama poverovala lekarima kada su rekli da joj ciklus baš zbog toga izostaje.

-Budući da je mama imala toliko godina, ona je prestajala da dobija mesečni ciklus, a onda se obratila lekaru. Njoj su tada rekli kako je to menopauza, a za neke simptome koje je imala, pričali su kako je u pitanju lažna trudnoća jer kako su joj tada rekli, to su neki simptomi – priča Nevena.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

A onda je usledila strašna dijagnoza. I loše prognoze.

-Mojoj mami su pipali stomak, i rekli da ima kamen u žuči, kao i da je taj kamen ogroman. Rekli su joj da će umreti, i dali lekove za bolove, jer kao, ako joj je ostalo malo života, da barem ne trpi jake bolove. Ona je tada odlučila da jede, pije i puši, što bi mi rekli “kao Turčin” – prepričava Krsmanovićeva.

Njena majka je, krajnje ozbiljno shvatajući sve što se dešava, napisala testament. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će nekoliko meseci kasnije u rukama držati – bebu.

-Mama je napisala testament, i nastavila je da živi svaki dan kao da je poslednji. Jedne večeri, na Dorćolu, sedeli su kod prijatelja i tada su joj počeli veliki bolovi. Komšinica tog prijatelja, je inače babica i oni su je pozvali da kjoj pomogne, ipak je medicinski radnik. Ona žena je došla i rekla je kako to nije nikakav kamen, za koji su oni tvrdili da ne mogu da ga izvade jer je ogroman, već da je ona trudna. U sledećem momentu, moja majka je mene rodila u stanu na Dorćolu, nakon čega su nas prebacili u bolnicu – prepričava nam Nevena.

Budući da joj roditelji nažalost više nisu živi, ostala je samo priča koji su joj za života prepričali.

Prevazišli su i biroratski problem. – Budući da sam rođena na opštini Stari grad, a tamo nema bolnice, imali smo problem oko papira, ali se to rešilo pa se vodim kao da sam rođena na Savskom vencu – priča nam nevena i dodaje:

-Kako ljudima ne bi bilo nejasno, moja mama je išla kod više lekara. Svi su pričali kako je to lažna trudnoća, a stomak joj se nije primećivao jer je ona bila malo krupnija, i to se nije videlo. Inače, po njenoj priči, ona je bila prvi put kod lekara kada je okvirno bila šesti mesec. I lekari su joj rekli da je pravo čudo da sam ja živa i zdrava rođena, budući koje su joj lekove dali da pije. Eto, priča je takva, da čovek nekada može da poveruje u čuda – zaključuje Nevena.

POVEZANE TEME:

VELIČANSTVENA LITIJA U PRIBOJU: Srpska trobojka dugačka 50 metara prodefilovala gradom, kolonu predvodila dečica! (FOTO)

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: Novi Pazar proglasio Dan žalosti zbog smrti četvoro dece u požaru!

ŠTA SE KRIJE U SPORNOJ TAČKI 4: Kosovo može u Ujedinjene nacije samo pod jednim uslovom!

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva/Telegraf

YOU MAY LIKE