Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

PRENEO OVLAŠĆENJA NA ZAMENICU: Američki ministar odbrane primljen u bolnicu, nedavno operisan zbog raka!

Američki ministar odbrane Lojd Ostin ponovo je juče primljen u bolnicu i ponovo je preneo funkcije na svoju zamenicu, saopštio je Pentagon.

Ostin, kome je konstatovan rak prostate, nedavno je operisan, krio je svoj prvi odlazak u bolnicu u decembru što je izazvalo brojne kritike, zbog čega se izvinio.

On je prebačen u vojnu bolnicu Volter Rid u predgrađu Vašingtona zbog hitnog problema bešike, saopštio je portparol Vašingtona Pat Rajder.

Rajder je rekao da je ministar Ostin juče oko 17.00 po lokalnom vremenu preneo svoje funkcije na pomoćnicu Katlin Hiks koja sada preuzima Ostinove funkcije.

Kasnije je Pentagon saopštio da je Ostin primljen na intenzivnu negu.

Portparol je rekao da je Ostin i dalje imao tretmane i da su obavešteni Bela kuća i Kongres.

PROČITAJTE VIŠE:

Nekoliko sati pre toga Pentagon je saopštio da je Ostin otišao u bolnicu sa potrebnim sistemima komunikacije koji su tajni i onima koji nisu tajni da bi mogao da obavlja svoje dužnosti.

Na konferenciji za novinare 1. februara Ostin se izvinio što je držao u tajnosti svoju bolest i boravak u bolnici, a što je izazvalo brojne kritike u zemlji.

U sred izborne godine, kada SAD, kao prva svetska vojna sila, prate dva velika rata, u Ukrajini i u pojasu Gaze, Ostin je operisan i dva puta je bio u bolnici, u decembru i u januaru, a da predsednik Bajden o tome nije znao ništa.

Ministar je na konferenciji za novinare priznao da je to bila greška i rekao da se direktno izvinio Bajdenu, koji je, kako je naveo, reagovao ljubazno.

Zbog te tajnosi bili su zaprepaščeni čak i u redovima njegove demokratske stranke, dok su republikanci tražili Ostinovu ostavku.

Ovog puta njegovo Ministarstvo brzo je javilo za novi odlazak u bolnicu, mediji su bili obavešteni nakon dva sata pošto je tamo prebačen.

POVEZANE TEME:

BAJDEN POGREŠNO RUKOVAO TAJNIM PODACIMA: Tužilac tvrdi da se Bajden ne seća ključnih stvari, predsednik besno odgovorio!

VAŠINGTON POST: Sudije Vrhovnog suda deluju spremno da zadrže Trampa na glasačkom listiću!

“OVO JE POSLEDICA BAJDENOVOG NEMARA”: Greg Abot sa 14 republikanskih guvernera na granici Teksasa i Meksika!

Izvor: N1
Foto: AP / Alex Brandon

YOU MAY LIKE