Connect with us

aktuelno

PREMINULA MERIMA NJEGOMIR: Legendarna pevačica narodne muzike izgubila bitku protiv raka!

Published

on

Popularna pevačica Merima Njegomir preminula je danas nakon kraće bolesti, prenose domaći mediji.

Legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti, potvrdila je njena ćerka Ljubica, prenose domaći mediji.

Merima je prethodno otkrila javnosti da se bori sa rakom. Pevačica se nakon toga mesecima nije pojavljivala u javnosti jer je bila teško bolesna. Njeno zdravstveno stanje bilo je ozbiljno narušeno, pošto se borila sa teškim oblikom tumora. Merima je iza sebe je ostavila četvoto dece i četvoro unučadi.

Poslednjih mesec dana pala je u krevet i klonula. O njoj su brinula deca, a najmlađa ćerka preselila se kod nje kako bi uz nju bila 24 sata.

Merima Njegomir je jedna od najpoznatijih pevačkih zvezda sa naše estrade, te je ona školovani muzičar i vrsni interpretator i starogradskih i narodnih pesama, a na estradi ima titulu vrlo velike dame, i uvek je rado viđena gošća u raznim zabavnim TV emisijama, na svim televizijama.

Pored izuzetnih pevačkih postignuća, gde je interpretirala i stare ruske pesme i sevdalinke, pevala je i na nekoliko stranih jezika koje tečno govori. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu gde je živela i radila.

Pesma „Ivanova korita“ koju je Merima snimila 2001. godine na izuzetno tih i nenametljiv način postala je veliki hit, što je vrlo neobično.

Iako je pevačica nastavila da snima pesme i albume, posle te 2001. godine, nijedna pesma nije uspela da nadmaši popularnost „Ivanovih korita“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / Blic

Advertisement