Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PREMINULA BEBA U ŠABAČKOJ BOLNICI: 10 sati nisu primetili da se beba nagutala plodove vode i mekonijuma!

Porodica Jevremović, nažalost, izgubila je dugoočekivanu devojčicu samo dva dana nakon porođaja. “Želimo da se ovo nikada više nikome ne desi, ovo kroz šta mi prolazimo, a nije bilo našom krivicom”, rekao je Dejan, otac bebe, u teškoj ispovesti.

Njegova supruga primljena na Božić kada su počeli trudovi, ali je počela da se otvara dva dana nakon toga. Dežurna doktorka je odmah na početku porođaja komentarisala da je Jovana “otvorena samo jedan prst i viče i jauče, šta će tek biti kada bude bila otvorena 7”.

Tokom porođaja ženi su “skakali na stomak”, a onda se beba zaglavila u porođajnom kanalu, nakon čega je urađen hitan carski rez. Dete je rođeno 10. januara u 11.30 časova i dobilo je ocenu 9, a aspiraciju plodove vode i mekonijuma niko nije primetio ni 8 sati nakon toga.

Otac Dejan je slomljen nakon gubitka i drhtavim glasom je ispričao šta se desilo tog dana.Supruga je izašla iz bolnice na lični zahtev, jer bi tamo poludela da je ostala. Drugim ženama donose decu, a ona sve to gleda – počeo je.

Žena se porodila u pola 12, iz anestezije je izašla oko pola 1, nisu joj tada doneli dete, a posle je bila smena. Neko je došao i rekao da će dete doneti u pola 10 na podoj i da će ga tada videti. U pola 8 je sestra došla i rekla da naše dete nije dobro, da teže diše, da ima mrlje na plućima i mora hitno za Beograd. Mene niko nije nazvao – rekao je.

Dejan je istakao da je sam morao da se snalazi da dođe do doktorke koja je primila njegovo dete kako bi dobio bilo kakvu informaciju o njegovom stanju.

Dete je tamo stiglo u jako lošem stanju, jer se nagutala svega. Hranili su je dva puta u Šapcu i tek na drugom hranjenju su primetili da dete menja boju i da teže diše i da joj izlazi pena iz usta. Dete je u teškom stanju primljeno u Tiršovu, krkljalo je i oni su je odmah prikačili na kiseonik i dali joj terapiju – kazao je.

On je istakao da se mekonijum koji je beba udahnula prilikom porođaja već bio slepljen za detetova pluća kada je primljeno u Tiršovu i pluća su joj stala.

Da je ranije primećeno, beba bi preživela.


Kako je i sam rekao, nije problem to što je beba tokom teškog i dugotrajnog porođaja udahnula plodovu vodu i mekonijum, već to što je sve to kasno primećeno od strane doktora u Šapcu.Da je i posle 2 sata neko primetio i poslao je za Tiršovu, uz tu terapiju bi dete za 36 sati sve to izbacilo. Dešava se to prilikom porođaja, ali nikome nije jasno kako to nije primećeno ranije. Ako nije primećeno tokom samog porođaja, to bi posle sat vremena moralo da bude primećeno – navodi Jevremović.

Doktorka je mene pitala kako je beba!

Doktorka koja je inače ispratila celu trudnoću Jovane Jevremović i porađala je prvo se nije javljala na telefon, a potom mu je objašnjavala da ne zna kako se sve to desilo.Kada se javila rekla je:”Jao, baš sam htela da vas nazovem, ja ne znam šta se desilo. Recite mi kako je dete”. Pitao sam je:”Doktorka, vi mene pitate kako je dete?”, a ona je rekla kako su čuli da ja imam informacije i da njima neće da daju – rekao je i dodao da je govorila da je sve bilo u najboljem redu i da dete uopšte nije imalo aspiracije i da je normalno disalo.

Rekoh:”Šta hoćete da mi kažete, da se dete napilo plodove vode u pola 8 uveče” – priseća se naš sagovornik.

Kako je naveo, dete je poslušano u 4 popodne i da tada nikakvih aspiracija nije bilo, bar su mu tako rekli u bolnici.

Devojčica je preminula u Tiršovoj 12. januara u 10.45 časova. Jevremovići su najavili tužbu nakon što obdukcija bude gotova, odnosno za 2-3 meseca.

Mi smo sve uradili da dete bude zdravo, svaki test, sve što su tražili, i za taj prenatalni smo podigli kredit! Svu trunoću smo vodili privatno, sve smo, stvarno nije bilo do nas, dete je bilo zdravo – rekao nam je kroz suze.

Ne želimo ni u koga da upiremo prst, ali moraće da odgovaraju oni koji su odgovorni, zaključio je Dejan.

POVEZANE TEME:

ROĐENA JE JOŠ JEDNA MILICA RAKIĆ: Beba ime dobila po curici, žrtvi NATO bombi!

TUGA DO NEBA: Beba koju je majka ostavila neće ni otac, a razlog je surov!

EKSTREMNA OLUJA POGODILA KALIFORNIJU: Beba stradala u apokaliptičnom nevremenu! (VIDEO)

Izvor: Republika.rs
Foto:Šabačko porodilište / Printscreen YouTube /

YOU MAY LIKE