Connect with us

aktuelno

PREKINUTA VAKCINACIJA U ČIKAGU ZBOG NUSPOJAVA: Nekoliko zaposlenih u bolnici prijavilo lošu reakciju na vakcinu

Published

on

“Condell Medical Center” u Libertivilu kraj Čikaga zaustavio je vakcinaciju protiv COVID-19 nakon što su neki zdravstveni radnici prijavili reakcije na vakcine.

Posle temeljne interne provere, ova bolnica će od sutra ponovo započeti svoj program vakcinacije protiv COVID-19.

Program je pauziran u petak uveče nakon što su četvorica zaposlenih doživela reakcije ubrzo nakon prijema vakcine. Zvaničnici su rekli da nije bilo drugih slučajeva.

„Bilo je zabrinutosti da nešto nije u redu sa tom serijom vakcina, ali nakon razgovora sa našim zdravstvenim odeljenjima i saznanja da je ista ta količina vakcine korišćena na više drugih lokacija, i nijedan drugi ozbiljan problem nije prijavljen, smatrali smo da ne postoji bojazan za integritet vakcine,” rekao je dr Robert Citronberg, izvršni medicinski direktor za infektivne bolesti i prevenciju.

Čini se da je jedan od četiri slučaja ozbiljna alergijska reakcija. Preostala tri su doživela blage reakcije koje se mogu dogoditi nakon vakcinacije. Osoblje se sada oseća bolje i oni su otpušteni u subotu.

„Mogu da vam kažem da je jedan od članova tima koji je imao blažu reakciju i koji je otpušten kući bio lekar našeg medicinskog osoblja. U subotu se osećao sjajno i rekao da je apsolutno 100% iza kontinuirane vakcinacije naše populacije “, rekao je dr Citronberg.

Kao predostrožnost, bolnica će povećati period praćenja (evaluacije) nakon vakcine na 30 minuta. Oni i dalje podstiču zaposlene da se vakcinišu, ali to za sada nije obavezno.

Izvor: ABC 7 Chicago Foto: Lakemchenryscanner.com

Advertisement