Connect with us

Biznis

PREĐITE NA SOLARNU ENERGIJU I UŠTEDITE VELIKI NOVAC! Saznajte kako da uz državne olakšice uštedite ugradnjom panela na krov u Ilinoisu! (VIDEO)

Published

on

Iskoristite ovog proleća odličnu priliku jer federalna vlada vraća 26% novca, a država Ilinois daje 25-35% rabata na solarne ploče, tako da ćete praktično platiti 1/3 cene. Ako u istoj godini promenite i oštećeni krov, uštedećete dodatnih 26%. Proverite kako, pročitajte ovaj tekst…

Proleće je vreme građevinskih radova. Tako je i ove godine. Bez obzira na epidemiju korona virusa, koja je većinu građana izolovala u njihovim domovima, vredni građevinci su uveliko na terenu.

Kompanija “Safeguard” je jedna od njih. Porodični biznis koji su jedan Srbin, Saša Gajić, i njegov zet, Amerikanac Kevin Schultz, počeli još 2006. godine, u međuvremenu se razgranao. Kompanija “Safeguard Construction” koja se prvobitno specijalizovala za izgradnju krovova, fasada i ugradnju oluka (roofing/siding/gutters), kao i “public adjuster” servis, u međuvremenu je porasla, proširila spektar svojih usluga i postala jedna od najpouzdanijih firmi koje se bave ugradnjom solarnih panela, po mišljenju klijenata (čije komentare možete pročitati OVDE), a sve pod imenom “Safeguard Solar”.

-Pokušavamo da našim mušterijama pružimo najbolju moguću uslugu i uštedimo novac tako što im nudimo obe usluge o “istom trošku”. Dobiju novi krov, a usput im ugradimo sistem koji je ekološki a takođe ostvaruje velike uštede energije, samim tim i novca u kućnom budžetu. Solarni paneli posle izvesnog vremena isplate sami sebe i sve dalje je čist profit, ističe Igor Grujičić, menadžer kompanije “Safeguard Solar”.

No, da krenemo od početka…Kompanija “Safeguard” se kroz dugogodišnje iskustvo specijalizovala za usluge koje proizilaze iz tzv. “kućnog osiguranja”.

Kada oluja, kiša ili sneg oštete nečiji krov, mi odlazimo do vlasnika kuća, besplatno pregledamo objekat, i ako konstatujemo štetu, savetujemo domaćina da podnesu svom osiguranju zahtev za odštetu. Nakon toga preuzimamo kompletan posao – sastajemo se sa proceniteljima, pripremamo procene štete, ponovo pregledamo imovinu ako su potrebne dodatne informacije, fotografije, merenja… U suštini koristimo svo svoje znanje kako bismo pomogli da zahtev bude odobren. Ceo proces odobrenja radimo potpuno besplatno. Ako je zahtev delimično odobren, komuniciramo sa proceniteljima, radimo ponovo inspekcije i činimo sve da zahtev bude u potpunosti odobren. I vrlo smo uspešni u tome, naročito jer možemo da ponudimo i usluge javnog procenitelja, ističe menadžer kompanije “Safeguard”

Pre godinu dana, rođena je ideja o proširenju usluga i pokretanju sestrinske kompanije “Safeguard Solar LLC” čime bi se iskombinovala dva srodna biznisa, a firma postala „one stop shop“ u ovom domenu usluga.

S obzirom da smo već dugo u roofing biznisu uočili smo veliku potražnju i potrebu za solarnom energijom i kvalitetnom kompanijom koja bi tu uslugu pružila. I odlučili da mi budemo ti. Dve sestrinske kompanije koje rade zajedno uvek će klijentima pružiti kvalitetniju uslugu nego dve nepovezane kompanije koje treba da rade dva posla na istom krovu, konstatuje Grujičić i dodaje:

-Ono što je u ovom trenutku idealno za ljude koji žive u Ilinoisu jesu podsticaji za solarnu energiju na federalnom i državnom novou za ugradnju solarnih panela. Tako da oni koji instaliraju solarnu energiju u svoje kuće dobiju nazad 26% uloženog novca od federalne vlade, plus 25-35% rabata (u zavisnosti od proizvodnje) po Illinois SREC programu (za podsticaj solarne erergije). Sve u svemu, ljudi dobijaju solarni sistem za nešto više od trećine od pune cene. Odlična stvar je što Ilinois želi da bude jedna od prvih država koja će koristiti 100% obnovljive energije i zato vraćaju vlasnicima kuća ove visoke rabate. Napominjem da skoro identični uslovi važe za komercijalne/biznis korisnike i za privatnike/neprofitne. Trenutno radimo projekte poput: crkava, škola, privatnog biznisa, skladišta, svi oni vide interes u prelasku na solarnu energiju.

Menadžer kompanije “Safeguard Solar LLC” kaže i to da svakom njihovom poslu prethodi besplatno upoznavanje vlasnika objekta sa svim aspektima korištenja solarnih sistema.

-U poslednje vreme, zbog epidemije, razgovore koji traju otprilike 15 minuta obavljamo online, a našim klijentima ništa nije uskraćeno, jer im omogućimo vizuelni doživljaj svega što ih čeka ukoliko odluče da instaliraju panele. Takođe, uzimamo podatke o godišnjoj potrošnji energije i na osnovu njega pravimo personalizovani izveštaj, iz koga mušterija dobije kompletnu sliku šta dobija za novac koji uloži, kolike uštede ostvaruje pri kupovini (uz sve ove olakšice na federalnom i državnom nivou), ali i koliko štedi novca kroz uštedu energije. Zatim razgovaramo o različitim mogućnostima: robnim markama, bojama panela, opcijama finansiranja, prelazimo kroz sve kako bi naši klijenti bili sigurni da su doneli ispravnu odluku, kaže naš sagovornik.

Odobrenje banke, istraživanje lokacije, papirologija, instalacija i aktiviranje, sve se završava u roku od 8-10 nedelja. U “Safeguard solar LLC” napominju da klijenti imaju mogućnost da panele maksimalno prilagode prostoru i svojim potrebama, bukvalno da dizajniraju i uklope solarnu instalaciju na način na koji oni smatraju da je najbolje, najlepše, najpraktičnije.

Recently completed project#Atlas Pinnacle shingle #Storm damage claim approval #Happy client

Geplaatst door Safeguard Construction Company, Safeguard Public Adjusters, Safeguard Solar op Donderdag 12 juli 2018
CRKVE, KUĆE. SKLADIŠTA: Svi koriste priliku da zamene krovove i pređu na solarnu energiju

– S obzirom da radimo stotine novih krovova svake godine u Čikagu, saznali smo da postoji mogućnost da vlasnici kuća dobiju još 26% popusta na cenu krova, ukoliko su krov i paneli instalirani u istoj kalendarskoj godini. Da dam primer…Recimo da je grad ili vetar oštetio krov našeg klijenta, mi ćemo mu pomoći da dobije odobrenje i napravi ga za 15.000 dolara. Klijent plaća odbitak/deductible (najčešće 1,000 USD). Zatim postavljamo solarne ploče na njegov krov (ako krov zadovoljava sve kriterijume) koji koštaju ukupno 30,000 dolara. Na ime federalnog rabata vraća mu se oko 8.000 USD, država Ilinois mu vraća približno 9,000 USD (u zavisnosti od vrste krova, panela, struje…) tako da njegov solarni sistem košta 13,000 dolara. A onda, povrh svega, ukoliko se sve završi u jednoj kalendarskoj godini, vlasnik kuće ispunjava uslove za dodatni rabat na ime troškova krova, koji varira od 2-4,000 dolara. Tako da on u najboljem slučaju dobija novi krov i solarni sistem za oko 10,000 dolara. Što je velika ušteda ako se uzme u obzir da je početna projekcija troškova bila 45.000 dolara. Čak i u slučaju da ste krov platili iz džepa, dobićete nazad onih do 26% federalne rebate, otkriva Igor Grujičić i napominje još jednu važnu stvar:

– Kad ugrađujemo solarne ploče, vodimo računa o potrošnji i kućnom budžetu. Ako je Vaš mesečni račun za struju bio oko $100, podešavamo sistem tako da Vam mesečni račun za solarni sistem bude oko $100. Znači, paneli će da proizvode dovoljno struje za domaćinstvo, vlasnik će plaćati ratu za panele otprilike u istom iznosu u kome je pre plaćao struju, i tako narednih 10 ili 15 godina. Sve posle toga je ušteda, ne otplaćuje više ni ratu ni račun za struju, zaključuje menadžer kompanije “Safeguard Solar LLC”.

Solarna energija – spas za planetu

Emisija štetnih gasova koji izazivaju efekat staklene bašte povećana je za 35% u poslednje dve decenije, a u 2012. godini sektor električne energije predstavljao je 32% ukupnih emisija gasova sa efektom staklene bašte u Sjedinjenim Državama, prema Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA). Upotrebom solarne energije možete znatno smanjiti zagađenje koje izazivaju štetni gasovi! U narednih 25 godina, predviđa se da će prosečni kućni solarni snage 6 kV nadoknaditi 301,034 funte CO2. Što je ekvivalentno sadnji 2,258 stabala…Isplati se, zar ne?!

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Safeguard Construction/Solar LLC

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement