Chicago, IL
54°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 8mph S
Humidity: 53%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 4
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
54°F
55°F
54°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 43°F

Published 1 year ago

By admin

POZNATI SRPSKI REDITELJ SE BORI ZA ŽIVOT: Kolege apeluju za pomoć kako bi otišao na transplataciju jetre!

Filmski reditelj i scenarista Srđan Koljević, koji se godinam bori sa rakom debelog creva, koji je u međuvremenu metastazirao i na jetru, uskoro bi trebalo da ode na transplataciju jetre u Tursku, ali su mu za ovu intervenciju neophodna dodatna sredstva.

Njegove kolege i porodica, prethodno su apelovali, kako bi za Koljevića našli adekvatnog donora, a sada su se neki od njih ponovo angažovali u cilju da pomognu reditelju u najvažnijoj borbi za život.

– Kolega Srđan ide na transplataciju u Tursku. Nedostaje još jako malo sredstava, ali je izuzetno hitno da se to što pre sakupi. Upućujemo apel za pomoć, svaki iznos donacije je dragocen, pozivamo vas da u što kraćem roku uplatite koliko možete na tekući račun Udruženja broj 200-2711270101033-28, sa napomenom za Fond solidarnosti, za S. Koljevića – napisala je Nataša Aksentijević na svom Instagram profilu.

Da podsetimo, Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Bio je ko-scenarista u filmovima: “Nebeska udica”, “Stršljen”, “Ubistvo s predumišljajem”, “Klopka”, a pisao je scenarija za ostvarenja: “Nataša”, “Krugovi”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Branio sam Mladu Bosnu”.

Izvor: Blic Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE