Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

POZNATI HOLIVUDSKI GLUMAC VELIKI PRAVOSLAVAC: Napisao i odsvirao pesmu o Kosovu i Hilandaru (VIDEO)

Glumac Džonatan Džekson napisao je tekst i muziku za pesmu o manastirima na Kosovu, za koju je i snimio spot. Spot je napravljen uz blagoslov igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija.

“Zadužbina Hilandara daruje spot za pesmu koju je napisao i izveo jedan Amerikanac, poznati holivudski glumac Džonatan Džekson. Glumac je koračajući putem bogotražitelja, pesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi, gde je svaki kutak Pravoslavne Vaseljene jedna celina, a u isto vreme neraskidivi deo Tela Hristovog. Džekson se posebno zahvalio svim požrtvovanim ljudima koji su dali svoj delatni prilog tokom izrade spota”, navedeno je na sajtu Zadužbine Hilandara.

U spotu je prikazan manastir Hilandar, prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpski manastiri na Kosovu. Uz prateći zvuk pesme na engleskom “Kosovo (svih žalosnih radost)”.

Džonatan je pesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi .

Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i tekstopisac. Dobitnik je pet Emi nagrada za ulogu u seriji “Dženeral hospital”.

Rođen je u adventističkoj crkvi, a tokom života deklarisao se kao hrišćanin koji se ne određuje nijednom verskom zajednicom. Međutim, 2012. on i njegova porodica krstili su se u pravoslavnoj crkvi.

U govoru prilikom dodele Emi nagrada iste godine zahvalio se Svetom trojstvu i monasima sa Svete gore, za koje je rekao da su ljudi koji su svoj život posvetili molitvi, ali ne molitvi za sebe, već molitvi za sve nas.

Pre nego što je pristupio pravoslavnoj crkvi Džonatan je usnio jedan san, i krenuo za njim. Kada je konačno našao crkvu iz svojih snova, prvo je bio uplašen, a onda je doživeo neverovatno iskustvo, posle kojeg se rasplakao…

Pogledajte kako je opisao svoje traganje i na posletku, pronalaženje religije kojoj se kasnije u potpunosti posvetio, obilazeći pravoslavne manastire i crkve, između ostalog i one na Kosovu i na Svetoj Gori.

https://www.youtube.com/watch?v=-OEove_rlAM

IZVOR: N1 FOTO: Printscreen / Youtube

YOU MAY LIKE