Connect with us

Srbija

POZNATI HOLIVUDSKI GLUMAC VELIKI PRAVOSLAVAC: Napisao i odsvirao pesmu o Kosovu i Hilandaru (VIDEO)

Published

on

Glumac Džonatan Džekson napisao je tekst i muziku za pesmu o manastirima na Kosovu, za koju je i snimio spot. Spot je napravljen uz blagoslov igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija.

“Zadužbina Hilandara daruje spot za pesmu koju je napisao i izveo jedan Amerikanac, poznati holivudski glumac Džonatan Džekson. Glumac je koračajući putem bogotražitelja, pesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi, gde je svaki kutak Pravoslavne Vaseljene jedna celina, a u isto vreme neraskidivi deo Tela Hristovog. Džekson se posebno zahvalio svim požrtvovanim ljudima koji su dali svoj delatni prilog tokom izrade spota”, navedeno je na sajtu Zadužbine Hilandara.

U spotu je prikazan manastir Hilandar, prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpski manastiri na Kosovu. Uz prateći zvuk pesme na engleskom “Kosovo (svih žalosnih radost)”.

Džonatan je pesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi .

Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i tekstopisac. Dobitnik je pet Emi nagrada za ulogu u seriji “Dženeral hospital”.

Rođen je u adventističkoj crkvi, a tokom života deklarisao se kao hrišćanin koji se ne određuje nijednom verskom zajednicom. Međutim, 2012. on i njegova porodica krstili su se u pravoslavnoj crkvi.

U govoru prilikom dodele Emi nagrada iste godine zahvalio se Svetom trojstvu i monasima sa Svete gore, za koje je rekao da su ljudi koji su svoj život posvetili molitvi, ali ne molitvi za sebe, već molitvi za sve nas.

IZVOR:N1 FOTO:printscreen/YOUTUBE

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement