Connect with us

Amerika

POZNATI ČIKAŠKI GLUMAC O BORBI SA VIRUSOM: Počelo je strašnom groznicom i kašljem, spasao me kanabis, smirio me i povratio san

Published

on

Jedan od stotina Čikažana koji se bore protiv infekcije COVID-19 je glumac Mitchell Fain, koji svoje poslednje dve nedelje opisuje kao “najbrutalniji grip” koji je ikada imao.

52-godišnji Fain je u svom domu u Andersonville, i iako se oseća puno bolje nego pre nedelju dana, svestan je da još nije načisto izlečen

Fain se pojavljivao na pozornicama mnogih pozorišta u Čikagu, stalno je u pokretu i upravo njegovo dobro fizičko stanje mu je pomoglo da pregura ono za šta se nada da je bila najgora faza bolesti.

Fain je proveo nedelju dana sa prijateljima na Ki Vestu (Florida) i tada su se neki njegovi prijatelji razboleli. Iako nisu testirani na koronavirus, oni su se samoizolirali i Fain je 16. marta poletio u Čikago. Nakon sletanja, Fain kaže da se počeo osećati bolesno.

„Kad sam sišao iz aviona, već mi je bilo mučno. Vratio sam se kući i nisam skidao odeću. Ušao sam u svoj stan, spustio torbu, skinuo cipele i sa jaknom, pantalonama, šeširom i rukavicama uvukao se u krevet ”, rekao je Fain. „Bio sam toliko umoran, imao sam groznicu. Nisam prestajao da se tresem. Satima kasnije uspeo sam da ustanem i pozvao lekara. “

Sledećeg dana lekar mu je pomogao da se testira u jednoj bolnici – nešto za što smatra da je korisnije za zdravstvenu zaštitu nego za zaraženu osobu.

“Testiranje je, po mom mišljenju, u ovom trenutku irelevantno”, rekao je Fain. „Ako su vaši simptomi stvarno loši, idite u bolnicu. Ako su vaši simptomi blagi, ostanite kod kuće i lečite se. Mi smo opsednuti ovim testovima i potrebni su nam testovi da bismo znali koliko ih ljudi ima i u kojim klasterima, ali na ličnom nivou, testiranje nema smisla – postajemo paranoični. “

Dok je čekao rezultate, koji su se na kraju bili pozitivni, Fain je bio sam u svom stanu, zabrinut zbog pogoršanja.

“Ja sam kući. Sam sam. Muka mi je. Ne znam kakvi su rezultati testa. Pratim svoje simptome, ali ne znam u kom su trenutku simptomi opasni. Šta je crvena linija? Koliko je previše temperature? Koliko je previše kašlja? Ne znate jer ste sami i ne možete da vas nadgledate “, rekao je Fain.

POMOGLA MU GLUMAČKA TEHNIKA DISANJA: Mitchell Fain u jednoj od svojih predstava

Par noći kasnije dobio sam infekciju koja je dovela do bola koji nikad u životu nisam doživeo, a preživeo sam rak i imao pet bubrežnih kamenaca i slomljenih nekoliko rebara. Ali bol koju sam osećao tri dana, sam u svom stanu, lica koje liči na dete iz filma ‘Maska’ – Osjećao sam se kao da me je Mike Tison tri dana udarao u zube

Deset dana je imao temperaturu između 100 i 102,7 F, zajedno sa stalnim, suvim kašljem. Fain je rekao da je njegov slučaj blag u poređenju s onima koji su morali biti hospitalizovani. Međutim, zajedno s virusom, Fain je razvio i infekciju za koju veruje da je posledica intervencije medicinske sestre koja ga je testirala – što je dovelo do bola za koji je rekao da je bio teži za suočiti se nego sami virus.

„Kada vam uzmu bris, to je poseban bris koji mora da ide duboko u vaš nos, u vaše sinuse. Nisam ljut niti se osećam paranoičnim, a devojka koja je to radila bila je jako simpatična, ali nešto presekla ili probila, ne znam šta se dogodilo, ali par noći kasnije dobio sam infekciju koja je dovela do bola koji nikad u životu nisam doživeo, a preživeo sam rak i imao pet bubrežnih kamenaca i slomljenih nekoliko rebara. Ali bol koju sam osećao tri dana, sam u svom stanu, lica koje liči na dete iz filma ‘Maska’ – Osjećao sam se kao da me je Mike Tison tri dana udarao u zube. “

Fain još nije prošao tri dana bez ikakvih simptoma – nešto što su mu rekli lekari mora da se dogodi pre nego što bi smeo da napusti izolaciju.

„U dobrom sam stanju, jedem zdravo, vežbam. Vrlo sam svestan svog tela i disanja. Jedna od važnih stvari u praćenju vaših simptoma jeste praćenje i kontrola disanja. Dakle, sposobnost dubokog daha na način na koji sportisti i glumci znaju, to mi je spasilo život “, rekao je.

Fain poboljšanje svog zdravstvenog stanja takođe pripisuje marihuani, za koju kaže da mu je pomogla da se izbori sa simptomima.

„Jedino što me je smirilo i omogućilo da se izborim sa simptomima su gumeni bomboni od sorte indika (edible). Samo 5 mg, mala doza. To je jedino što mi je omogućilo da se na trenutak opustim. Pomoglo mi je da zaspim “, rekao je Fain dodajući da je tokom svoje borbe ponekad uzimao i Tilenol, DaiKuil, NiKuil i Mucinek DM. U nedelju se osećao mnogo bolje, ali bio je svestan da njegova bitka još nije gotova.

Izvor: Block Club Chicago Foto: Privatna arhiva

Advertisement