Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

POZNATA HOLIVUDSKA GLUMICA TVRDI: Covid maske štete mentalnom zdravlju naše dece!

Glumica Goldie Hon govorila je o tome kako pandemija COVID-a utiče na mentalno zdravlje dece i šta se može učiniti da se bolje upravlja krizom širom zemlje.

Hon (76) je primetila da pandemija šteti “mentalnom zdravlju” dece koja nemaju kontrolu nad onim što se dešava u svetu.

Izjave glumice dobitnice Oskara dolaze usred rastućih rasprava oko mandata maski za decu, jer ga 15 država još uvek nameće u školama u SAD.

„Trenutno imamo posla sa pandemijom mentalnih bolesti“, rekla je Hon voditeljima emisije “Foks & Friends” Brajanu Kilmidu, Vilu Kejnu i Karli Šimkus.

„Mentalna bolest je nešto što traje… veoma je, veoma opasno. Ako to ne pogledamo i ne znamo šta i kako da se nosimo sa tim, onda nećemo dobiti ovu bitku sa decom.”

Hon pomaže u vođenju neprofitne organizacije “MindUp”, koja je pokrenuta 2003. godine i pomaže potrebama mentalnog zdravlja dece.

Da bi pomogao deci da se snađu u eri pandemije, Hon je savetovao kako da upravljaju svojim stresom i emocijama tokom ovog teškog vremena.

„Moramo početi da razmatramo kako da uspostavljamo preventivne socijalne i emocionalne programe“, rekla je ona. „Imamo posla sa pandemijom mentalnih bolesti.“

Takođe je primetila kako je na mentalno zdravlje dece uticao nedostatak kontrole nad situacijom kojom možda ne znaju kako da se izbore.

„Ako ne znamo kako da se nosimo sa tim, nećemo dobiti ovu bitku za decu. Moramo da gradimo budućnost i da našu decu učinimo jakom i sposobnom i da budu u stanju da se povežu jedni sa drugima“, dodala je ona.

Izvor: Daily Mail Foto: Youtube

YOU MAY LIKE