Connect with us

Balkan

POVRATAK IMOVINE: Stan bivše SFRJ u Trstu predat Srbiji i Severnoj Makedoniji! (FOTO)

Published

on

Države naslednice dogovorile su da Severnoj Makedoniji i Srbiji dodele stan bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) u Trstu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije. Stan je od raspada bivše države u vlasništvu Slovenije, ali ga poslednjih godina koristi Studentski dom “Srečko Kosovel” u Trstu.

Države naslednice podelile su svu diplomatsku imovinu bivše Republike u regionu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poslednja od ukupno pet prodaja nekretnina bivše SFRJ u Tokiju, Bonu, Bernu i Njujorku je u završnoj fazi. Dok su Slovenija i Srbija već potvrdile da su spremne da potpišu kupoprodajni ugovor za zajedničku prodaju kuće bivše Misije SFRJ u Njujorku, ostale tri države naslednice još nisu sprovele interne procedure za dobijanje formalne saglasnosti od svojih vlade.

Kuća misije je, kao što je ranije objavljeno, najveći dragulj među imanjima koja su uključena u prodaju. To je gradska većnica na Petoj aveniji, jednoj od najpoznatijih ulica, odmah pored Central parka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Douglas Elliman / Scott Wintrow

Advertisement