Chicago, IL
37°
Partly Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 6mph W
Humidity: 57%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
37°F
37°F
39°F
43°F
46°F
MonTueWedThuFri
64°F / 54°F
63°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

POTVRĐENE LEPE VESTI: Er Srbija od proleća leti za Čikago, a od oktobra za Kinu!

Er Srbija je donela odluku da proširi svoju širokotrupnu flotu još jednom letelicom tipa Erbas A330 i od oktobra kompanija počinje da leti za Kinu, a od sledećeg proleća i za Čikago uz dodatno iznajmljivanje još jednog Erbasa A320, potvrdio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

„Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letelice u flotu“, rekao je Marek za portal Tango Six.

Naveo je da bi novi Erbas A330 bio bi od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija Er Srbije. Taj avion bio bi korišćen za uspostavljanje saobraćaja do Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi ujedno poslužio i za letove do značajnijih evropskih destinacija na kojima postoji veća tražnja.

Od proleća 2023, nova letelica bi se koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedeljni let do Njujorka preko leta, koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti.

„Er Srbija je planirala pokretanje letova do Čikaga ovog leta i preduzela je korake da se kratkoročno iznajmi avion sa posadom (wet lease) za te potrebe, ali se od toga odustalo zbog nesigurnosti na tržištu“, kazao je Marek za Tango Six.

Vazdušnu vezu Srbije i Kine će pre Er Srbije, uspostaviti kineska aviokompanija Hainan, koja će već u subotu, 16. jula, početi da leti na relaciji Beograd – Peking.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE