Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph E
Humidity: 68%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 2
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
68/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

POTRESNO: Bolnica ispunila poslednju želju baki da vidi svoju kobilu Belu! (VIDEO)

Poslednja želja jedne bake rastužila je i raznežila čitav svet, nakon što se saznalo da je radnike bolnice u kojoj provodi poslednje dane zamolila da se oprosti od svoje najveće ljubavi, kobile Bele sa kojom je provela tri decenije života.

Slika Karine Kourtmanč (79) i njene kobile Bele iz Konektiketa u Americi, od juče obilazi planetu. Naime, kamerama je zabeležen njihov poslednji susret koji se odvijao unutar štale farme do koje je Karina preneta u specijalnim uslovima iz doma u kojem provodi poslednje ovozemaljske dane života.

Kako su naveli iz uprave bolnice koji vodi računa o njoj poslednjih godinu dana, nakon što je kod njih prebačena iz staračkog doma, ostalo joj je svega par meseci života, a tokom boravka kod njih, stalno je pričala o svojoj povezanosti i ljubavi prema Beli.

Naime, ona i Bela su prijatelji već 30 godina, još od kada je životinja bila malo ždrebe.

Mišel Voker, iz bolnice koji se brine o Karini rekla je za medije kako je baka žarko želela da ponovo vidi svog voljenog konja.

“Razgovarali smo sa njom, a ona je stalno pričala o svojoj kobili Beli, da želi da vidi Belu“, rekla je ona.

Susret protekao emotivno

Vokerova je stupila u vezu sa staračkim domom u kojem je Karina bila smeštena kako bi ispunio njenu poslednju želju. Timovi su našli način te su koordinisali kako da je poslednji put odvedu do farme, uključujući vožnju u ambulantnim kolima kako bi mogla da ostane na nosilima i da dobije negu tokom vožnje.

Kada su došli do farme i dela gde je Bela smeštena, baka je sa nosila mazila i hranila kobilu kao što je to nekada stalno radila. Tom prilikom dala joj je šargarepe uz pomoć medicinskog osoblja koje je sve vreme bilo uz nju. Susret je bio jako emotivan, što se videlo po reakciji Bele koja je pokušavala da poljubi Karinu.

“Veoma sam uzbuđena što sam bila u mogućnosti da joj ispunim ovu poslednju želju. To je važno za nju, pa je važno i za nas“, rekla je Vokerova prilikom obraćanja za medije.

Kako je rekla, baka je u teškom stanju, ali je i pored toga, veselog i čilog duha, iako se već godinu dana bori sa opakom bolesti.

“Njeno stanje se pogoršalo, telo je polako izdaje. Ona je ljupka dama, voli da bude doterana, voli da ima nakit na sebi, da se šminka.”, izjavila je ona na kraju razgovora za američke medije.

POVEZANE TEME:

MISTERIOZNA POJAVA U KALIFORNIJI: Vidre terorišu surfere, uzimaju im daske i voze se na njima! (FOTO)

LJUBAV UNUKA JE NEPROCENJIVA: Jovan naučio baku da vozi u devetoj deceniji života! (VIDEO)

POBUNA U HOLIVUDU: Glumci se pridružili piscima i stupili u štrajk, filmska industrija paralisana!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen YouTube / WFSB 3

YOU MAY LIKE